Reklama
Dnes je neděle 22.09.2024      svátek má Darina
Zpět
Tomáš Ďásek

Dlouhodobě působím v čestné funkci samozvaného okresního brouka Pytlíka. Všechno znám, nikdo si na mě nepřijde a ve všem mám jasno. V podstatě kdyby se mi z velkých měst nedělala kopřivka, mohl bych se celkem úspěšně ucházet o místo českého prezidenta. Do blogu JL jsem se po delší době opět rozhodl sem tam přispět proto, že je mi hodně smutno nad jeho úrovní, která je ale nakonec jenom odrazem současné české společnosti. Abych ale předešel dalším zbytečným krysoobojživelným válkám, nebudu zásadně nijak reagovat na případné diskuse pod mými blogy a předem děkuji čtenářům a případným diskutujícím za pochopení. Pokud snad někdo pocítí potřebu mi za mé internetové výkřiky osobně vynadat - a nebo prostě jenom tak napsat, těším se na Váš mail - tdasek(a)seznam.cz

Otázka priorit

Tomáš Ďásek | 06.06.2013 22:43

Jdu vám takhle na poštu u vlakového nádraží s blahopřáním pro tetičku Anežku, když náhle spatřím celkem běžný výjev. V zákazu stání (nikoli zastavení) stojí auto, u něho muž bezmocně rozhazující rukama a vedle policista z kategorie městských ve žluté reflexní vestě, s nekompromisním výrazem ve tváři, cosi zapisující do notýsku. Pán se rozčiluje, živě gestikuluje, vysvětluje, přemlouvá - ale nic platno. Muž zákona je neoblomný a pouze vrtí hlavou. Málo platné - předpisy a dopravní značky platí pro všechny. Co na tom, že délku pobytu na poště člověk nijak neovlivní a neodhadne - musí zkrátka počítat s tím, že se těch deset minut nebude dát považovat za dobu nezbytně nutnou k naložení či vyložení nákladu. Co na tom, že pána třeba pošťák nezastihl doma a ten dvacetikilový balík s travní sekačkou z internetového obchodu si teď tedy musí vyzvednout na poště. Parkoviště je odtud přece jenom slabých padesát metrů a pohyb je koneckonců zdravý. Zkrátka jak říkal Švejk, ordung musí bejt. Jednou jim trochu povolíte a za chvíli je z toho anarchie. Já osobně jsem rád, že se v našem městě tak krásně dbá na pořádek a na dodržování zákonů. Spokojen s tím, jak věci fungují, vydal jsem se k autu, když v tom ve směru od blízké kolonie garáží vyšel muž, vypadající jako hrdina z akčního filmu - tedy vysoký, statný a snědý - který na rameni nesl tři dlouhé zánovní okapové rýny (pro pražáky - žlaby) a nyní kráčel proti mě, jako Ježíš nesoucí si svůj kříž.  Minul mě, pokojně prošel asi dvacet metrů od onoho nekompromisního městského policisty, který mu věnoval jen jediný krátký pohled a rozvážným krokem pomalu zmizel kdesi za rohem. Když jsem startoval auto, řešení přestupku se konečně chýlilo ke konci. Řidič zjevně rezignoval a se svěšenými rameny přijímal od šerifa potvrzenku. Holt má pán asi prostě blbej den, to se tak někdy stane. A to ještě neví, že až půjde uklidit auto, zjistí že mu z garáže někdo odnesl půlku plechové střechy. Asi vítr. To víte - Vysočina...

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

KDO TO ASI PLATÍ ??? 20.09.2024
„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Bernard.
D96ZW4P www.yandex.ru: DENACIFIKACE + NORMALIZACE
ComCASHerync: My, občané Protektorátu (1/3)
Anthonyastom: Ořechov, Opálka, Out Distance
Anthonyastom: DENACIFIKACE + NORMALIZACE

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

6 komentářů

Přidat Komentář

  • Drbal J  | 07.06.2013 06:46  | Reagovat
    Nečekaně souhlas! Teda ne se vším, ale chování a priority městských STRÁŽNÍKŮ to popisuje docela věrně.
  • XXXXX  | 07.06.2013 07:09  | Reagovat
    Jo kamaráde pořádek musí bejt.
  • Fejinka  | 07.06.2013 07:41  | Reagovat
    Jó pane Ďásku, ta naše minorita má proti majoritě jiné výhody, které ta majorita nemá, raději je nepřipomínat, jenom to naštve tu zmiňovanou majoritu (stačí co chodí po e-mailu). A vrátí se až když je po konfliktu. Tady by stačilo vzít si příklad ze Švýcarska.
  • Fejinka  | 07.06.2013 08:05  | Reagovat
    Nějak mi z toho komentáře vypadly věty o "botičkářích" o jejich akcích , ve kterých se jedná o minoritu.
  • Anička  | 15.06.2013 11:26  | Reagovat
    Velmi pěkně píšete, jen vás chci upozornit na jednu věc - podle mého názoru máte mít za slovem POHLED čárku, je tam vložená věta vedlejší. Jinak se totiž mění význam vět. Aspoň si to myslím...:-) cituji: Minul mě, pokojně prošel asi dvacet metrů od onoho nekompromisního městského policisty, který mu věnoval jen jediný krátký pohled a rozvážným krokem pomalu zmizel kdesi za rohem.
  • Tomáš Ďásek  | 17.06.2013 20:00  | Reagovat
    Jéje, kdepak já a pravopis... Navíc - to víte, když člověk píše něco zadarmo, tak kdyby to měl po sobě ještě kontrolovat, kam by přišel :-)