Reklama
Dnes je pátek 20.09.2024      svátek má Oleg
Zpět
Zdeněk Geist

Absolvent Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně, zajímá se o dějiny a dějiny umění. Autor publikací Nezlomený vězeň totalit, Rakušan z Jihlavy, Bez kresby v malbě nepokročíte ... . S rodinou žil po několik let v Jihlavě.

Klíče. Co je vlastně klíčové?

Zdeněk Geist | 05.12.2021 12:43

Miloš Vystrčil na blogu JL aktuálně popisuje oslavu výročí 17. listopadu u skulptury klíčů v Jihlavě. O klíčích píše jako o určitém symbolu k vyprovázení, hledání a nacházení. K sobě samým, k ostatním i k řešení potíží, ty dnešní nevyjímaje.
Význam a odkaz 17. listopadu je samozřejmě věcí názoru, postojů a také životních zkušeností. Ale zamýšlím se nad jeho přímým spojováním s otázkou dneška a politiky. Nechce se mi přijmout tolik sugerovaný pocit, že právě v těchto volbách šlo "o všechno". Miloš Vystrčil oslovuje ty, kteří se politikou zabývají. A právě ti si bezpochyby dobře pamatují, že téměř v každých volbách v minulosti mělo jít tzv. "o všechno". Alespoň to tak bylo mnohými aktéry i komentátory dění často zdůrazňováno. Asi je to svým způsobem přirozené. Člověk prostě většinou žije přítomností, která mu připadá zdaleka nejzásadnější a převratná.
Přitom ovšem ony připomínané klíče vůbec nemusí být jen symbolem současnosti či budoucnosti. Klíče se dají docela vhodně použít i k uzamykání něčeho, co je z minulosti vhodnější před ostatními skrývat.
Téma ve svém příspěvku zároveň autor blogu úzce spojuje s aktuální politickou situací, viditelností ministrů končících a očekáváním výkonu od těch nastupujících. Lze jistě polemizovat o tom, nakolik se tzv. "viditelnost" , která se dnes stala v politice heslem doby, překrývá s užitečností jedince v zastávané funkci. Právě ta by měla být onou kýženou maximou veřejné služby, jíž politika je (či by měla být). Jinak totiž i tolik vzývaná viditelnost může leckdy zakrývat nedostatek obsahu a někdy i vést spíše k posměchu. Příkladů známe nemálo.
Politiku sleduji přibližně třicet let. Pro mě byly listopadové změny roku 1989 především nadějí, že na naše životy už vláda (vlády) a strana (strany) zásadní vliv mít nebudou a mít nemají. Že k demokracii bezpochyby patří, že je možné a třeba i vhodné se v nich podle světonázoru a ideového zakotvení účastnit. Ale že není žádoucí je vzývat a očekávat od nich ráj na zemi.
Že jedinec ve svobodné společnosti, opírající se o neměnný a pevný vnitřní hodnotový postoj, nebude vychýlen ve své životní cestě podle toho, jak momentálně dopadnou volby. Vlády - kromě totalitních - mohou jeho život usnadnit či znesnadnit, ale nikoliv determinovat.
Být politikou uhranut a vnímat jejím prizmatem veškerý život, může snadno svádět přesně k tomu, od čeho se chtěla, předpokládám, alespoň část veřejnosti po Listopadu osvobodit.
A propos, v sousedním Německu, stiženém koronovirem obdobně těžce, se konaly letošní parlamentní volby ještě o něco dříve než u nás. Nově konstituovaná koalice již měsíce projednává podrobnosti své budoucí vlády a země je přitom i v tomto těžkém období přechodně spravována dosluhující vládou bez věčných "politických" emocí, spěchu a navozovaného pocitu "že když ne teď, tak nikdy", jako jsme tomu nechtěnými svědky u nás.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

„Putinovi kručí v břiše a má chuť na obilí na Ukrajině“ 17.09.2024
POVODEŇ 15.09.2024
Poštovní schránka v těchto dnech: 09.09.2024
PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024

Poslední komentáře

Jeremyonero: My, občané Protektorátu (1/3)
Jamesatorm: My, občané Protektorátu (1/3)
Angelmog: My, občané Protektorátu (1/3)
RobertTop: My, občané Protektorátu (1/3)
LidiaHoumn: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

34 komentářů

Přidat Komentář

  • Svatopluk Beran  | 05.12.2021 16:18  | Reagovat
    Vlády – kromě totalitních – mohou jeho život usnadnit či znesnadnit, ale nikoliv determinovat. DETERMINOVAT například - určit, předurčit, obdařit vlastnostmi nebo vývojovým nasměrováním udávat směr výkonem rozhodování být příčinou něčeho, způsobovat, zapříčiňovat, podmiňovat něco vysvětlit nebo ohraničit uvedením rozdílů stanovit nebo vymezit pozici, tvar, uspořádání A co takhle DETERMINOVANÝ AMERICKÝ ekonomický systém centrálních bank ŘÍZENÝ PLÁNOVITĚ NA DVOUPROCENTNÍ INFLACI A TÍM REGULACI KDO CO SMÍ ČI NESMÍ. NÁSLEDNĚ VÉST V TOMTO ZÁJMU VÁLKY? TO NENÍ TOTALITA BANK POD VEDENÍM JEDNOHO STÁTU STÁTU? Přitom ovšem ony připomínané klíče vůbec nemusí být jen symbolem současnosti či budoucnosti. Klíče se dají docela vhodně použít i k uzamykání něčeho, co je z minulosti vhodnější před ostatními skrývat NEBO TAKÉ K ZAMYKÁNÍ PŘIPRAVOVANÉ BUDOUCNOSTI, KTEROU JE POTŘEBA PŘED OSTATNÍMÍ ZATÍM RADĚJI SKRÝVAT. PROSTĚ SYMBOL KLÍČŮ MOHU POUŽÍT NA COKOLIV, CO SE MI ZROVNA HODÍ.
  • BerKa  | 05.12.2021 20:33  | Reagovat
    Hm... ten Vystrčil koukám autorovi blogu leží nějak v žaludku, když se objevuje v každém jeho příspěvku. Protože jestli se dobře pamatuju, tak byl neúspěšným kandidátem na hejtmana před pěti lety, patrně mu tehdy Vystrčil jeho prohru dal sežrat a rozešli se ve zlém ? Nicméně je ale fakt, že když má někdo iniciály Z.G. - tak je už předem tak nějak osudem předurčený k tomu, aby se pro historii stal mučedníkem...
  • Svatopluk Beran  | 05.12.2021 21:30  | Reagovat
    :)
  • Zdeněk Gryc  | 06.12.2021 10:37  | Reagovat
    Berka – AKTIVISTA S CHOROBNOU NENÁVISTÍ K ODKAZU VÁCLAVA HAVLA a SENÁTU BerKa říká: Čtvrtek, 2. 12. 2021 v 23:04 „Někteří lidé jsou jako tableta do pisoáru. Dokáže z každého zápachu s pocitem vlastní důležitosti a nedocenění udělat smrad dvakrát větší – už jenom svojí pouhou přítomností. Nikdo neví, kdo a kdy ji tam dal a nikdo ji nedokáže vyndat. A když se o to přece jenom někdo bláhově pokusí, ona je tam druhý den znova – ještě čerstvější a smrdutější…“ John Irving, který tuto obrovskou moudrost snad musel psát přímo na tělo jednomu zapomenutému jihlavskému … člověku. 1. BerKa říká: Pátek, 3. 12. 2021 v 8:09 Safra… já nikoho nejmenoval, někdo se v tom podobenství snad poznal, nebo co ? Inu – Potrefené káče – ponejvíce kváče (K.H.Borovský) No next flamewar. ———————————————————————- Berka říká: Neděle, 3. 2. 2019 v 18:41 Gryce nemusíte složitě nálepkovat. Stačí jednoduše napsat kolaborant. Kolaborant, co si byl za Zemanem na hradě pro metál. ————————————————– Je to pravda? Nebo účelová lež ? ————————————————- 22. Berka říká: Středa, 22. 8. 2018 v 0:39 Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ? ————————————————- Proč a s jakým úmyslem používá Berka německého oslovení ? Jihlavské listy jsou „české noviny“ – Kraje Vysočina.
  • Zdeněk Gryc  | 06.12.2021 11:33  | Reagovat
    B + b Křiváček sprosťáček Který si otírá ústa o Oldřicha Háje, Publikováním materiálů STB. -------------------------------------------- blade říká: Pátek, 3. 12. 2021 v 23:54 + 1. blade říká: Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59 Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > mel si co chceš, stejně to nikdo nečte a nikoho to nezajímá > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH. Takže nick Gryc > https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM. Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel !
  • Zdeněk Gryc  | 06.12.2021 11:37  | Reagovat
    Nově konstituovaná koalice již měsíce projednává podrobnosti své budoucí vlády a země je přitom i v tomto těžkém období přechodně spravována dosluhující vládou bez věčných „politických“ emocí, spěchu a navozovaného pocitu „že když ne teď, tak nikdy“, jako jsme tomu nechtěnými svědky u nás. ---------------------------------------------------- jako jsme tomu nechtěnými svědky u nás. Kádrovák Zeman v akváriu si užívá, že ?
  • Zdeněk Gryc  | 06.12.2021 12:58  | Reagovat
    LAŠTOVIČKA, Zdeněk, doc. RNDr., CSc. * 1940 Praha Zdeněk Laštovička se narodil v Praze, kam jeho otec přišel z rodné Vysočiny a kde se za války statečně zapojil do odboje. Byl ale prozrazen a v roce 1943 nacisty popraven. ------------------------------------------------ Od roku 1958 žije a pracuje v Jihlavě. ------------------------------------------------ Má vztah k historii a památkám našeho kraje, ale předmětem jeho největšího obdivu i vědeckého zájmu je příroda Vysočiny, na jejímž výzkumu, dokumentaci a ochraně se po většinu života intenzivně podílel. Celé Vysočině byla rovněž věnována jeho publikační odborně vědecká i populárně-naučná činnost včetně rozsáhlého přednáškové působení. Bojoval za zachování vysokého školství v Jihlavě, a když se to nepodařilo, významně se podílel na vzniku samostatné Vysoké školy polytechnické v Jihlavě. Zdeněk Laštovička je svým osobním, profesním i veřejným působením vzorem člověka, jenž umí všechny tyto součásti života skloubit s vysokým morálním kreditem a konkrétní činností ve prospěch Vysočiny. ---------------------------------------------- GRYC, Zdeněk Ing arch. UMÍSTĚNKA A : Běž. čís. 3766, Čís. oboru 1301, Rok 1958. určené zaměstnání: Agroprojekt – K. P. – Jihlava – v Brně 17. 1. 1958. --------------------------------------------- Blade /mimo jiné /říká: Takže pozor, bronzová tabule o této významné události by neměla být na budově Stavo-projektu, ale Agro-projektu, odkud ZG specializovaný odborník na zemědělské stavby prznil českou krajinu a vesnici nikoli melioracemi, ale typovými Kravíny 96 – 2a. Nejenže nic GRYC zasíral krajinu kravíny pro socialistická JZD, ale také tím potažmo kurvil životy hospodářů > JAK VÍM Z VYPRÁVĚNÍ > musel nejeden hospodář dát svůj dobytek pro ty kravíny > i dát koně JZD. Pokud odmítl, tak ho navštívili páni v černých kabátech > při prohlídce hospodářství mu někam podstrčili potravinové lístky a následně ho obvinili z kšeftování s těmi lístky > poté následoval půlroční Jáchymov. ---------------------------------------------------- Zdeněk Laštovička se narodil v Praze, kam jeho otec přišel z rodné Vysočiny a kde se za války statečně zapojil do odboje. Byl ale prozrazen a v roce 1943 nacisty popraven. Od roku 1958 žije a pracuje v Jihlavě. Zdeněk Gryc a Zdeněk Laštovička se seznámili v únoru 1958 v Agroprojektu Jihlava. ZDE AŽ DO 30 ČERVNA 1960, KDY DOŠLO K DELIMITACI AGROPROJEKTU SPOLU-PRACOVALI, TEDY SE PODÍLELI NA ZVĚRSTVECH, KTERÉ TU I JINDE BOHATĚ PUBLIKUJE RENOMOVANÝ ANONYM: 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. Tak, že v kostce za komunistů pro mne „hovno“ zle. 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu.
  • blade  | 06.12.2021 13:09  | Reagovat
    Soudruh a kolaborant nick Gryc opět spolkl žlučové mýdlo. Lidé potřebují začít rýt držkama v zemi - jak zpívá K. Kryl - aby se konečně vzpamatovali z toho metrixového omámení > fialu, válka, traktoristu, hurvínka, rakušana, langsádlo, příčesek, piráty ...atd. > to bude vláda (ironie) > co určitě EU poslouchat nebude > podobně jak Babiš > něco jiného zde říkal, ale v Bruselu > podepisoval a poklonkoval. Pracovní pohovory se běžně dějí, jen soudruh a kolaborant nick Gryc se zasekl v době umístěnek. Podle archeologie začíná nový rok 1. března 2022. Podle předpovědí by měl být od dubna konec covidu >pokud ne, tak zde písnu. Šťastný a veselý > advent, Vánove, N(n)ový rok.
  • Zdeněk Gryc  | 06.12.2021 14:23  | Reagovat
    „bububu či cvaknout závěrem“ ??? ANONYMNĚ v Jihlavských listech. Horší to bylo na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích. 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic ---------------------------------------------- Václav Havel jim přestříhal dráty Jihlavské noviny prosinec 2021 XXVIII Skauti pohlídají lavičku. Lavička Václava Havla před kinem Dukla má de vyjádření magistrátu zůstat na místě i v zimním období. Patronát nad ni převzali od města skauti z druhého skautského střediska Jihlava. Kromě čistoty budou kontrolovat také její stav případné opravy zajistí město. --------------------------------------- Nacisté zakázali skauty jedenkrát Komunisté zakázali skauty dvakrát.
  • jihlavák  | 07.12.2021 11:53  | Reagovat
    Vy se trochu hádáte sám se sebou. Vyzdvihujete šlechtické rody a zároveň podkuřujete Masarykovi. Jako masarykovec by jste měl šlechtou pohrdat,odsuzovat ji a vnímat šlechtické rody jako nepřítele lidově demokratického státu. :-)
  • Zdeněk Gryc  | 07.12.2021 12:25  | Reagovat
    Zdeněk Baueršíma a Zdeněk Gryc Se seznámili ve Stavoprojektu ZDE AŽ DO VÝPOVĚĎi K 31. 5. 1991. SPOLU-PRACOVALI, TEDY SE PODÍLELI NA ZVĚRSTVECH, KTERÉ TU I JINDE BOHATĚ PUBLIKUJE RENOMOVANÝ ANONYM „blade“ Potom, kdy se svým návrhem na „Administrativní budou OV KSČ“ neuspěl kriminálník, architekt Jan Sedlák, byla práce přidělena době Pražského jara Zdeňku Grycovi. Po okupaci v roce 1968, byl dán příkaz k práci na přístavbě „Domu politické výchovy“ Zdeňku Bauešímovi. ---------------------------------- ZDE AŽ DO VÝPOVĚĎi K 31. 5. 1991. SPOLU-PRACOVALI, TEDY SE PODÍLELI NA ZVĚRSTVECH, KTERÉ TU I JINDE BOHATĚ PUBLIKUJE RENOMOVANÝ ANONYM „blade“ Blade /mimo jiné /říká: Takže pozor, bronzová tabule o této významné události by neměla být na budově Stavo-projektu, ale Agro-projektu. -------------------------------------------------- Na budově Stavoprojektu bronzová tabule je Upomíná na hrůzy obou totalit, které se v budově odehrávaly. Berka říká: Neděle, 3. 2. 2019 v 18:41 Gryce nemusíte složitě nálepkovat. Stačí jednoduše napsat kolaborant. Kolaborant, co si byl za Zemanem na hradě pro metál. Oba architekti v rámci 100.letí republiky obdrželi ve Vladislavském sále Cenu Jože Plečnika za celoživotní dílo. Ing.arch. Zdeněk Baueršíma. Následující text není historickou studií. Jedná se o převyprávění pamětníkových životních osudů na základě jeho vzpomínek zaznamenaných v rozhovoru. Vyprávění zpracovali externí spolupracovníci Paměti národa. V některých případech jsou při zpracování medailonu využity materiály zpřístupněné Archivem bezpečnostních složek (ABS), Státními okresními archivy (SOA), Národním archivem (NA), či jinými institucemi. Užíváme je pouze jako doplněk pamětníkova svědectví. Citované strany svazků jsou uloženy v sekci Dodatečné materiály. Pokud máte k textu připomínky nebo jej chcete doplnit, kontaktujte prosím šéfredaktora Paměti národa. (michal.smid@ustrcr.cz) ----------------------------------------------------------------------------- Cena architekta Plečnika také osobnostem z Vysočiny 6.10.2018 Aktuality/Komentáře (0), autor: Také čtveřice osobností Vysočiny z oboru architektury a stavitelství byla tento týden oceněna cenou architekta Jože Plečnika. Jihlavští architekti Zdeněk Baueršíma a Zdeněk Gryc, bývalý městský architekt Třebíče Lubomír Herzán a ing. Josef Podzimek, obnovitel třešťské rodinné firmy Podzimek & Synové, převzali architektonickou cenu Jože Plečnika za celoživotní dílo a přínos v oblasti architektury a stavitelství. Cena byla předávána vybraným architektům z regionů ČR i Slovenska v pondělí (v mezinárodní den architektury) ve Španělském sále na Pražském hradě v rámci večera Pocta československé architektuře a stavitelství. Na výběru oceněných se podílely státní instituce a profesní organizace v regionech. Ceny byly uděleny u příležitosti oslav stého výročí vzniku Československé republiky. Např. jihlavský architekt Zdeněk Baueršíma má na kontě přes tisícovku architektonických realizací. „Taťka teprve po revoluci mohl začít opravdu projektovat, až doba po roce 1989 mu umožnila plně rozvíjet tu pravou architekturu. Bude mu 84 a dělá doteď,“ komentuje práci Z. Baueršímy jeho syn, pedagog Petr Baueršíma. Architekt Zdeněk Gryc se mimo jiné významně podílel na projektech největšího jihlavského sídliště Březinovy sady nebo prakticky všech sídlišť v Telči. „Nestačil jsem se divit, protože já už se navenek moc neprojevuji. Ale má to pro mě velký osobní význam a byl to velký zážitek,“ komentuje Gryc udělení ceny i její předání na Hradě, „ptali jsme se navzájem, kdo má na sobě červené trenky...“ ----------------------------------------------------------------- Berka říká: Neděle, 3. 2. 2019 v 18:41 Gryce nemusíte složitě nálepkovat. Stačí jednoduše napsat kolaborant. Kolaborant, co si byl za Zemanem na hradě pro metál. OBA KOLABORANTI, Zdeněk Baueršíma a Zdeněk Gryc Zemana na hradě nezahlédli, natož, aby od něj dostali metál. https://www.pribehynasichsousedu.cz/jihlava/jihlava-2019-2020/bauersima-zdenek/
  • blade  | 07.12.2021 13:07  | Reagovat
    Naplavenina, soudruh a kolaborant nick Gryc byl pouze kopírák na kravíny a rudé panelstory. Takový rodák z Vysočiny Ing. Stanislav Bechyně, DrSc. > to byl panečku architekt a stavitel. Vymyslel novou železobetonovou techniku stavění mostů i budov > bez něho a Ing. Václava Havla by měl vnuk VH kulový bez Lucerny. V rámci Československého opevnění se zasloužil o portlantský cement. Za svou vědeckou a odbornou práci byl oceněn řadou vyznamenání i mezinárodní uznání. V Přibyslavi má náměstí > tam žijí i pokračovatelé jeho rodu. Nick Gryc mu nesahá ani po kotníky > jak pracovně, tak (i s VH) morálně.
  • Zdeněk Gryc  | 07.12.2021 13:45  | Reagovat
    jihlavák říká: Úterý, 7. 12. 2021 v 11:53 Vy se trochu hádáte sám se sebou. ------------------------------------------- Řekl bych, že máte pravdu. Ing. Pavel Šlechtický Komunistická strana Čech a Moravy hodně si jeho názorů jako „radního“ vážím. ------------------------------------------ Ministerstvo obrany ČR Vážená paní ministryně, dne 20. 2. 1994. jsem požádal Okr. voj správu v Jihlavě o vydání originálů, nebo kopií mých kádrových materiálů. Zejména těch, které psali kádrováci a uliční výbory na mne a mé rodiče. V podání byla také žádost o prošetření náhlých úmrtí pana Kastnera a pana Rejtárka, která nastala údajně v rámci jejich vojenské služby. Dne 21. 2. 1995. , kdy byla ukončena moje branná povinnost jsem předal své podání přímo do rukou náčelníka Okr. Voj. Správy plukovníka E. Raždíka. Na jeho písemné pozvání z 28. 2. 1995 jsem ho dne 2. 3. 19995 ve 14 hodin navštívil a podal v této věci vysvětlení. Protože se ve věci nic nedělo, požádal jsem znovu dne 28. 11. 1995. MO ČR, ministra Viléma Holáně. Ke své žádosti jsem přiložil původní text který jsem předal při svém vyřazení plukovníku Raždíkovi. Kancelář MO ČR mi 4. 12. 1995 pod č. j. : 81 427 – 1, potvrdila doručení žádosti s tím, že ji předává k řešení Generálnímu štábu AČR. Náčelník gen. Štábu armády české republiky generálporučík Ing. Jiří Nekvasil Čj. : 30001/9 7. února 1996 pod č. j. napsal: Pane inženýre, ministerstvem obrany byla postoupena k přímému vyřízení vaše žádost z 28 listopadu 1995, se kterou jste se obrátil na ministra obrany ČR. V příloze zasílám kopii vámi požadovaných dokumentů. V poskytnutých kopiích posudku jsou jména zpracovatelů znečitelněna. aby nedošlo k porušení článku 10 odstavce 3 listiny základních práv a svobod. generálporučík Ing Jiří Nekvasil + šifra modrou průpiskou Řekl bych že měl pravdu kádrovák: Okresní výbor KSČ Brno VI. 16. březen 1959 Požadovaný posudek na p. Gryec. Otec pochází z úřednické rodiny, matka je náboženský fanatik. Otec pracoval celou dobu jako obchodní cestující, Oba mají nevyjasněný poměr k našemu státnímu zřízení. V tomto duchu byl vychován jejich syn t.č.ing Gryc Zdeněk. Jeho chování ke společnosti a tak dále, neskýtá záruku že bude přínosem pro naši lidovou armádu za: Znečitelněné razítko. Snad se dá spíše vytušit… uliční organizace Komunistické strany Československa… ulice 10 Brno VI.
  • Zdeněk Gryc  | 07.12.2021 15:56  | Reagovat
    blade říká: Úterý, 7. 12. 2021 v 13:07 Naplavenina, soudruh a kolaborant nick Gryc byl pouze kopírák na kravíny a rudé panelstory. = CHRUŠČOVKY OD MOSKVY DO JIHLAVY Naplavenina = emeritní plavec + vodák 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59 Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě, zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu ELITA + UKÁZKOVÁ ROTA PS Pohraniční stráž (PS) byla československá ozbrojená složka, která měla na starost ostrahu a kontrolu státní hranice. Zřízena byla podle zákona o ochraně státních hranic. Její organizační začlenění se několikrát změnilo, nejdéle spadala pod ministerstvo vnitra (naposledy od roku 1972 až do svého zrušení v roce 1990). Její činnost nepostihovala hospodářskou přeshraniční kriminalitu (to měla na starost celní stráž), ale sledovala pohyb osob A jejich nahých prdelí okolo státní hranice. Nejostřeji svoji činnost vyvíjela na úseku hranice s SRN a Rakouskem, v Nové Bystřici, kde bylo vystavěno oplocení, tzv. železná opona. Při jejím střežení bránili příslušníci Pohraniční stráže (zejména v počátcích její činnosti) silám, které byly nepřátelské tehdejšímu režimu a které se snažily pronikat na území tehdejšího Československa (např. agenti chodci), a taky uprchlíkům v útěku z komunistického Československa. -------------------- Konkrétně Aleši Pěnčíkovi a Matyášovi, spolužákům ZG a Otakara Štěrby, z třídy reálného gymnázia Brno-Židenice. Hoši se pokusili o útěk po únoru 1948. Ze třídy zmizeli, dlouho jsme nevěděli kdo a jak je omluvil. Po delším čase se do třídy vrátili. Moc nám to neřekli, pouze že je zmlátili nadvakrát, jednou v lese a podruhé v Kasárnách. Jejich obličeje jim nedovolily vstoupit do civilizace a tak tam museli delší dobu pobývat ------------------ Padly stovky lidí, ze strany ochránců hranic i emigrujících občanů či vnějších narušitelů státní hranice. Před ní směrem do vnitrozemí se nacházelo tzv. hraniční pásmo (široké dva až dvacet km), kam byl vstup povolen pouze na zvláštní povolení. Pohraniční stráž byla zřízena v roce 1951 podle vzoru sovětského pohraničního vojska. Dne 11. července toho roku schválilo Národní shromáždění zákon č. 69/1951 Sb., o ochraně státních hranic,[1] který svěřil ochranu státní hranice do působnosti Pohraniční stráže a vybavil ji pravomocemi vojska i bezpečnostních orgánů. Příslušníky byli vojáci základní služby, v začátcích, v 50. letech, s prodloužením služby na 27 měsíců. Asi osm procent tvořili vojáci z povolání. Odvedenci byli vybírání z řad prověřených vojáků, případně z členů KSČ a svazáckých funkcionářů, ale sloužili zde i běžní „politicky neangažovaní“ branci povolaní k této složce vojenskými správami. --------------------------------------------------------------------------- Odvedenci absolvovali nejprve tříměsíční základní výcvik se zaměřením na ostrahu státních hranic. Vybraní příslušníci byli následně posláni na sedm měsíců do poddůstojnické školy. ---- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14 ...a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, ---- Již v roce vzniku PS (v roce 1951) vznikla Vojenská akademie PS přejmenovaná později na Vojenské učiliště, kde se učili poručíci PS. Hlavním úkolem pohraniční stráže bylo garantovat uzavřenost hranic. Železná opona bránila průchodu státní hranicí, a to jak z republiky, tak i do republiky. Pohraniční stráž mohla proti tzv. narušitelům hranic za stanovených podmínek použít služební zbraň. ------------------------ 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili. Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic" ---------------------------- Většina narušitelů hranic tehdejšího Československa byla pohraniční stráží v úseku státní hranice zadržena. Mnoho lidí však bylo zabito. Pohraniční stráž používala též zvláště vycvičené služební psy. V osmdesátých letech 20. století, kdy byla z hranic odstraněna minová pole, byli psi cvičeni k samostatnému zadržení narušitele. Během výkonu služby v letech 1948–1989 zemřelo celkem 654 pohraničníků, z toho většina nehodou, v některých případech i sebevraždou. Při přestřelce s uprchlíky zemřelo 10 z nich.[Civilistů bylo zabito 450.
  • Dvořák  | 07.12.2021 16:31  | Reagovat
    Takže jak takový podvratný živel z ještě podvratnější rodiny přišel k těm písmenkům Ing? A kam až to chtěl zapřísáhlý havlista a antikomunista dotáhnout v naší lidové armádě ?
  • blade  | 07.12.2021 17:01  | Reagovat
    Soudruh a kolaborant si neuvědomuje, že sloužil tehdejší KSČ obdobně jako lidé na vojně na hranici (já tam nebyl, vše mám z vyprávění těch co tam byli). Nic Gryc rád tak podporoval (neboť jak jinde píše, že ho to bavilo) totalitní režim > jenž odpravil spousty lidí. Vojna byla uzákoněna, ale práce u prkna uzákoněna nebyla > to je ten rozdíl soudruhu nic Gryci. Takže soudruh nic Gryc není v žádném případě žádný havlista na kterého si, kvůli svému rudému svědomí, zde hraje.
  • Zdeněk Gryc  | 07.12.2021 17:08  | Reagovat
    Rychle zjistíme, že agresivita, vulgarita a porušování pravidel slušného chování, nebo i zákonů mají v takových prostředích navrch. Zároveň je to vše doprovázeno neochotou z anonymity vystoupit i v případech, kdy se takový člověk nemusí nutně bát nějakého postihu. Neochota jít s kůží na trh není přitom nezbytně vždy zbabělost; často je to prostě vypočítavost a nemorálnost. V našem případě jistě i neblahý pozůstatek bývalé éry. Z pozice anonyma prostě můžu beztrestně urážet, kopat kolem sebe. „Nandat“ to těm, na něž útočím, aniž bych musel tváří v tvář oponentovi svoje názory obhajovat. Občanská společnost je totiž adresná. Lidi se v ní neschovávají; naopak pod svými jmény obhajují svoje názory.
  • blade  | 07.12.2021 19:40  | Reagovat
    Klídek vojtěchu nick Gryci, pokud vím, tak vždy tu napadáš TY první, konkrétně mne jsi začal napadat a urážet hned po zdejším uvedení vyprávění co jsem slyšel(PS, život za socíku), které jsem pasoval schválně na sebe, abych zjistil jak budeš reagovat (zda podrážděně či normálně). Reagoval jsi jak buran a jak buran reaguješ dodnes, uvědomuješ si vůbec, že tím nesmyslným buranským nesmyslným kopírováním, které navíc podepisuješ jak zahrádkáři Kerska, jsi tu zkurvil mnoho cizích blogů. Zřejmě si to neuvědomuješ, jinak by jsi se tu nechoval jak buran.
  • Zdeněk Gryc  | 07.12.2021 20:14  | Reagovat
    Teror anonymity — Jiří Pehe Zdeněk Gryc | Pondělí, 6. 12. 2021 v 15:04 Neochota jít s kůží na trh není přitom nezbytně vždy zbabělost; často je to prostě vypočítavost a nemorálnost. Politologa, autora článku si opravdu velice vážím, ale myslím že zapomněl na podstatnou věc, která vede k anonymitě. ———————————————————— Fakt, že dotyčný nikdy nic pěkného neudělal, což je nutkavá každodenní inspirace, léčit si mindrák adresnou anonymní pomluvou.
  • Zdeněk Gryc  | 07.12.2021 20:44  | Reagovat
    Václav Havel - Requiescat in pace! TV Noe18. prosinec17:10 › 18:00Vyhledat na Seznam.cz Vzpomínkový dokument na Václava Havla ----------------------------------------------- kterému vděčíme, že spolužáci... Konkrétně Aleši Pěnčíkovi a Matyášovi, spolužákům ZG a Otakara Štěrby, z třídy reálného gymnázia Brno-Židenice. Hoši se pokusili o útěk po únoru 1948. Ze třídy zmizeli, dlouho jsme nevěděli kdo a jak je omluvil. Po delším čase se do třídy vrátili. Moc nám to neřekli, pouze že je PS-áci zmlátili nadvakrát, jednou v lese a podruhé v Kasárnách. Jejich obličeje jim nedovolily vstoupit do civilizace a tak tam museli delší dobu pobývat
  • Zdeněk Gryc  | 07.12.2021 20:52  | Reagovat
    1. blade říká: Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59 Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > mel si co chceš, stejně to nikdo nečte a nikoho to nezajímá > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH. Takže nick Gryc > https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM. Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel ! ------------------------------------------------------------------------------------- OBSAH A FORMA DOKUMENTUJE POVAHU "S. architekt nemá o službě na čáře ani páru" 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Vy kubo z jihlavských Nemanic
  • blade  | 07.12.2021 21:53  | Reagovat
    Nejen buran, ale i > https://media4.giphy.com/media/Xzix8NJloEAk5AHq7h/giphy.gif?cid=790b7611c48dfe6a4638f6dd3cb504beea89672a5225722f&rid=giphy.gif&ct=g
  • blade  | 07.12.2021 21:58  | Reagovat
    https://youtu.be/Vt-IGkdosf8
  • Zdeněk Gryc  | 07.12.2021 22:00  | Reagovat
    Jak souvisí Afghánistán s pandemií? Ján Lauko | Čtvrtek, 9. 9. 2021 v 16:27 Ján Lauko Nejsem sice z tohoto regionu, ale moje filozoficko humanistické články, reflektující každodenní život kolem nás budou mít všeobecně platný a tedy nadregionální charakter. Budu se snažit, aby byly přínosné pro každého jednotlivce a to bez ohledu na to, kde žije. PRÁVĚ DNES V DOBĚ PANDEMIE Je vidět, co je to PRASÁRNA, Podivných nestárnoucích darebáčků S leitmotivem NENÁVIST K USA
  • blade  | 07.12.2021 22:10  | Reagovat
    Tora! Tora! Tora! - https://youtu.be/-Q7-pmpWuVY
  • Zdeněk Gryc  | 07.12.2021 23:34  | Reagovat
    Velitel japonské letky se však dopustil nečekané chyby Bez kapitána Micua Fučidy si nedokážeme představit žádný existující ani budoucí film o japonském útoku na Pearl Harbor. Byl to právě energický Japonec s knírkem, kdo osudného 7. prosince 1941 vedl první nálet desítek bombardérů a stíhaček startujících z letadlových lodí. A byl to on, kdo na velitelskou loď Akagi vyslal kódovou zprávu „tora, tora, tora“ potvrzující úspěšný útok. JE TO HISTORICKÝ DOKUMENT Který dobově ilustruje Pacifismus USA Teprve tora, tora, tora“ Jej donutilo pro vstup do války. Armáda USA vstoupila do CZ v Plzni Přinesla antibiotika + UNNRA Odešla ! NA PODKARPATSKÉ UKRAJINĚ TOMU BYLO A JE NAOPAK, Že ? TO CO SE DĚJE NA HRANICÍCH RUSKA A UKRAJINY TO CO SEDĚLO V CZ V ROCE 1968 PAMĚŤ NÁRODA
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2021 08:06  | Reagovat
    Každý kdo zná historii tak ví, že to byly SPOJENÉ STÁTY, které vytvořily na podstatě zisku svých elit z feudálního Japonska, militaristický stát. Pro japonskou kulturu nebyl problém pochopit, vstřebat a sami inovovat a posilovat svůj nastupující typ kapitalismu. Dokud Japonsko, samozřejmě na podkladě zisku pro podnikatele ze Spojených Států, zásobovaly Spojené Státy i surovinami, bylo vše v pořádku. Problém nastal až industrializaci Japonska začal omezovat nedostatek surovin. Zatím vybudovaná militarizace Spojenými Státy v Japonsku začala cítit svou sílu, rozhodla si docházet pro potřebné suroviny za levnější cenu na východ Asie do Korei, hlavně však do rozvrácené a vykrádané Číny západem. Do toho přichází 2SV. Japonsko má dvě možnosti. Dál získávat suroviny z dálného východu a to jak už Číny, tak především ruské Sibiře či z kolonií západu v Indočíně, Indonésii a dalších ostrovech. Čína a ještě silněji Ruská Sibiř však nemá vlastně v té době ještě žádnou infrastrukturu pro těžbu nerostných surovin - silnice plus těžařský a zpracovatelský průmysl. V koloniích západu na východě je však již tato infrastruktura vybudována a plně funkční. Vláda Spojených Států opět, tak jako vždy velice chytře logisticky reaguje a vládními výnosy omezuje svým podnikatelům zásobovat Japonsko, především ropou, kaučukem a železným šrotem. Japonsko pak řeší vše podle svého, v Číně a na Sibiři není dostatečná logistická a průmyslová infrastruktura, tak se vrhne na kolonie západu ve východní Asii. Ještě před tím však Spojené Státy vysunují svou tichomořskou válečnou fregatu na UKRADENÝ HAVAJSKÝ OSTROV, KTERÝ NIKDY SPOJENÝM STÁTŮM V HISTORII NEPATŘIL- PARDON ANEKTOVANÝ. Samostatným státem USA se stala Havaj až v roce 1959. Tak to dopadne zřejmě i s Krymem - třistaletým územím RUSKÉ FEDERACE, který na podkladě všeobecných voleb zpětně anektovalo Rusko, po úspěšném americkém pokusu politický převrat těsně před volbami na Ukrajině a pokusu o vojenské obsazení tohoto ostrova americkou námořní silou, v době kdy tam mělo Rusko svou legální vojenskou námořní základnu, z které si kontrolovalo vojska Spojených Států a NATA v Černé Moři. i nově DISLOKOVANÝCH AMERICKÝCH VOJSK na území RUMUNSKA A BULHARSKA. TO UŽ JSEM ALE POSUNUL CELÉ TROCHU JINAM. JISTÉ JE ŽE SPOJENÉ STÁTY NA PODKLADĚ ZISKU VYBUDOVALY A PODPOROVALY JAPONSKÝ MILITARISMUS A JE NAPROSTOU HLOUPOSTÍ TVRDIT, ŽE NETUŠILI A NEVĚDĚLI O NAPADENÍ SVÉ ZEMĚ JAPONSKEM, KDYŽ TO SAMY TUTO SITUACI SVOU GEOPOLITIKOU VYSTAVĚLY. TO JE PŘESNĚ JAKO KDYŽ STALIN TVRDIL, ŽE JE NĚMECKO NENAPADNE. ROZDÍL JE AKORÁT V TOM, ŽE STALIN SE SNAŽIL MAXIMÁLNĚ ODDÁLIT NAPADENÍ SVÉ ZEMĚ HITLEREM PO ZRADĚ FRANCIE A ANGLIE NA ČESKÉ REPUBLICE A NASMĚROVÁNÍM TÍM TAK NĚMECKA NA VÝCHOD V JEHO EXPANZÍCH ZA KOLONIEMI. ZATÍM CO SPOJENÉ STÁTY SI TUTO SITUACI SAMY VYTVOŘILY A PŘIPRAVILY. DNEŠNÍ STAV NA UKRAJINĚ JE TYPICKÁ SITUACE Z PŘEDVEČERU 2SV. TENTOKRÁT JIŽ NE SAMO NĚMECKO ALE CELÝ ZÁPAD POD VEDENÍM USA VYTVÁŘÍ MAXIMUM PŘEDPOKLADŮ PRO DESTABILIZACI RUSKA A MOŽNOST DOSTAT SE PŘES PÁTOU KOLONU RUSKA CO NEJLACINĚJI K JEHO DOSUD NESPOTŘEBOVANÝM SUROVINOVÝM ZDROJŮM.
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2021 08:24  | Reagovat
    JE PRO MNE POMĚRNĚ SLOŽITÉ SI PŘEDSTAVIT, ŽE SE TAKTO BUDOU PŘED VÁNOCEMI A JEŽÍŠKEM U NÁS PRESENTOVAT RODINY POSLANCŮ A SENÁTORŮ Z ODS, TŘEBA RODINA PANÍ ČERNOCHOVÉ ČI RODINA PANA VYSTRČILACOBY REKTÁLNÍ CLIMBEŘI USA A NESOUDNÍ PODPOROVATELÉ ,, RÁDOBY JEDINÉ SPRÁVNÉ,, AMERICKÉ DEMOKRATICKÉ SVĚTOVÉ EXPANZE. https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/santo-prines-munici-republikan-se-vyfotil-pred-stromeckem-i-s-ozbrojenou-rodinou-40380182#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=W2Y8AHGXn8P-202112052031&dop_id=40380182&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
  • Svatopluk Beran  | 08.12.2021 08:59  | Reagovat
    A JEDNA MOJE OTÁZKA JAK JE MOŽNÉ ŽE NEMÁME V NAŠÍ DNEŠNÍ DEMOKRATICKÉ REPUBLICE MOŽNOST SLYŠET ZPRÁVY PŘÍMO Z RUSKÝCH ČÍNSKÝCH ČI UKRAJINSKÉ MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ? JAKTO, ŽE VŠE SLYŠÍME NEBO VIDÍME JENOM ZPROSTŘEDKOVANĚ OD NAŠICH ČI ZÁPADNÍCH PROVĚŘENÝCH ZPRAVODAJŮ - ČI SPÍŠ ZPRAVODAJCŮ :) ? JE TO V DEMOKRACII NORMÁLNÍ? NEPŘIPADÁ VÁM TO TU STÁLE JAKO ZA SOCIALIZMU POD VLÁDOU POUZE JEDNÉ KOMUNISTICKÉ STRANY? OPĚT, NA ROZDÍL OD LŽIVÝCH KOMENTÁTORŮ VŠECH NAŠICH ZPRAVODAJSKÝCH STANIC UVÁDÍM, ŽE TO BYL SOCIALIZMUS A NE KOMUNISMUS, JAK SE SNAŽÍ NAŠE ZPRAVODAJSTVÍ HYBRIDNĚ A LŽIVĚ UVÁDĚT.
  • BerKa  | 08.12.2021 09:21  | Reagovat
    Apropó, ten zde v "klíčovém" blogu bůhvíproč neustále zmiňovaný Baueršíma (jeho spis ve svazích StB označený "D" - důvěrník, s číslem 37531 byl bohužel skartován v 11/89), ten se k ZG docela hodí. Zjevně totiž další dědeček pohádkář. Úryvek z toho, co navyprávěl dětem, které o něm vytvořily medailonek : Otec byl textilák, úžasný odborník. Byl prokuristou velké textilní továrny v Oldřichově a celý život jsme se stěhovali podle jeho fabrik,“ říká úvodem. Oldřichovskou továrnu vlastnil Žid Edelstein, s nímž měl Zdeňkův otec dobré vztahy a za německé okupace mu pomáhal. „Chtěli je deportovat a otec různými kličkami fabriku a jejich majetek zachránil. Pak nám přišel po válce obrovský balík plný pomerančů z Palestiny, které jsme vysypali do vany,“ vzpomíná. Po mnichovském diktátu a zabrání Sudet se Baueršímovi přestěhovali do Jihlavy a zanedlouho pak do Sezemic u Pardubic To je velmi pěkné vyprávění. Trochu mě akorát zaráží JAK jeho otec mohl "různými kličkami" Oldřichovskou fabriku a její majetek zachránit, když se po zabrání Sudet odstěhovali do Jihlavy a následně do Sezemic a tedy už na fabriku nacházející se v Říši nemohl mít žádný vliv ? A pak mi ještě nejde na rozum, jak pomáhal Žida Edelsteina za války hrdinně chránit před deportací - protože Alfred Edelstein, majitel oldřichovské továrny zesnul v březnu roku 1940 v Praze, tehdy ještě v rámci možností zcela pokojně a o nějaké jemu hrozící deportaci chudák nic netuše, protože úplně první transporty českých židů do KL začaly samozřejmě až o rok a půl později. A tak dále, a tak dále... Ale co, proč si kádrový profil trochu nevytunit, poslouchá se to dobře a jak říkával už pan učitel Igor Hnízdo - dětem je potřeba jít příkladem :-)
  • Zdeněk Gryc  | 08.12.2021 10:27  | Reagovat
    Berka říká: Neděle, 3. 2. 2019 v 18:41 Gryce nemusíte složitě nálepkovat. Stačí jednoduše napsat kolaborant. Kolaborant, co si byl za Zemanem na hradě pro metál. OBA KOLABORANTI, Zdeněk Baueršíma a Zdeněk Gryc Zemana na hradě nezahlédli, natož, aby od něj dostali metál. https://www.pribehynasichsousedu.cz/jihlava/jihlava-2019-2020/bauersima-zdenek/
  • Zdeněk Gryc  | 08.12.2021 10:36  | Reagovat
    „Ze všech německých praporů se vystříhával ten kruh s hákovým křížem. Sehnalo se červené sukno a zase se to přišilo do středu a přidalo se tam kladivo a srp.“ ------------------------------------------------------------------ jedna totalita takto symbolicky vystřídala druhou,že ? Václav Havel přestříhal PS-ákům dráty, ZLOBIT JE TO NEPŘESTALO ---- 1. blade říká: Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06 S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili. Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic“ TO VÍTE ELITA je ELITA
  • blade  | 08.12.2021 14:02  | Reagovat
    17. března 2014 vyhlásil krymský parlament krátkodobě existující nezávislý svrchovaný stát s názvem Republika Krym, který okamžitě požádal o vstup do Ruské federace. Republika Krym a město Sevastopol byly posléze do Ruské federace přijaty, a sice jako její dva nové subjekty - Republika Krym a Federální město Sevastopol. V úterý 18. března pak podepsali Vladimir Putin, krymský premiér Sergej Aksjonov, starosta Sevastopolu Alexej Čalyj a předseda krymského parlamentu Vladimir Konstantinov dohodu o připojení Krymu k Ruské federaci. Dohodu následujícího dne schválil ruský ústavní soud jako legální, hlasování o ratifikaci státní dumou proběhlo dne 21. března s pozitivním výsledkem. Na Valném shromáždění OSN vedla iniciativa několika států k přijetí rezoluce, kterou bylo připojení Krymu k Ruské federaci odsouzeno. Tato rezoluce však není mezinárodně-právně závazná. Z průzkumu ukrajinské pobočky německé společnosti GfK, která se 16. až 22. ledna 2015 telefonicky dotazovala náhodně vybraných obyvatel Krymu, vyplynulo, že 82 % dotazovaných podporuje ruskou anexi Krymu, 11 % anexi částečně podporuje a jen 4 % dotazovaných s anexí nesouhlasí. Takže není co řešit > Krym je ruský > nikdo s tím nic nenadělá > podobně jako je Česko součástí EU a nikdo s tím nic nenadělá. Místo starostí o cizí země se raději starejme, třeba i v rámci našeho předsednictví v druhé polovině roku 2022, aby jsme v tý EU nebyli jenom páté ekonomicky kolonizované kolo u vozu a užitečným idiotem pro kdejaké sankce.
  • blade  | 08.12.2021 14:25  | Reagovat
    Škatulata, škatulata ... https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/hnuti-stan-lukas-vlcek-karolina-koubova-vysocina-primatorka.A211208_640591_jihlava-zpravy_evs

Přidat Komentář Vrátit se nahoru