Reklama
Dnes je neděle 08.09.2024      svátek má Mariana
Zpět
Miroslav Tomanec, Ing., MBA

Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a bývalý koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města.

Miroslav Tomanec, Ing., MBA | 27.11.2023 10:13

K té dnešní stávce. Třebas ve školách.
Samozřejmě že platy těch nepedagogických pracovníků jsou ničemné. Ale to je letitý problém a řešit ho zrovna teď je mimořádně nešťastné. Protože všude je to podobné. Třebas sociální služby. Prostě blbě načasováno.

Nevím ani dost dobře, jak je to s úrovní našeho školství, ale myslím si, že rozhodující je úroveň ředitele té které školy, která je pochopitelně velmi rozdílná. A ty školy jsou zřizovány a tím pádem i podřízeny obcím a krajům. Že už to nikdo z ministerstva školství nijak neřídí ani nekoordinuje. Zvláště, když učitele nemají žádné oficiální profesní uskupení, které by bylo odbornou protiváhu. Je opravdu hrozivé, když Pedagickou komorou se nazývá obskurní spolek, jehož "prezident" sprostě nadává poslankyni na půdě sněmovny. A sekci speciálních pedagogů tam "vede" učitelka, která veřejně vybízí k násilí :

" Jaký je rozdíl mezi obilím a vládou? Žádný. Obojí je třeba vymlátit"

(Jana Karvaiová, učitelka ZŠ Česká Skalice)

A jo - třebas stávku k vyhlášení boje proti ruské propagandě ve školách, to bych si představit dokázal. Ta by totiž dnes byla velmi potřebná.

Blog Jihlavské listy

Úvod blogu
Podmínky užívání blogu

Autoři

Archiv


Poslední příspěvky

PRÁVĚ DNES 27.08.2024
MEMENTO 21.08.2024
SRPEN 1968 21.08.2024
Boj o kšeft 16.08.2024
KREML 05.08.2024

Poslední komentáře

Anthonyastom: Vlastizrádci.
Vernontug: My, občané Protektorátu (1/3)
Del: My, občané Protektorátu (1/3)
Sabrina: My, občané Protektorátu (1/3)
MoneeHoff: My, občané Protektorátu (1/3)

Můj Blog

Přihlášení do blogu
Registrace na blog
Reklama

70 komentářů

Přidat Komentář

  • Zdeněk Gryc  | 27.11.2023 17:07  | Reagovat
    A jo – třebas stávku k vyhlášení boje proti ruské propagandě ve školách to bych si představit dokázal. Ta by totiž dnes byla velmi potřebná. ------------------------------------------------------------------------- NEJENOM VE ŠKOLÁCH, ale i v JL PRIMÁŘ ------------------------------------- Svatopluk Beran říká: Neděle, 26. 11. 2023 v 12:20 Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU. ---- V sobotu odpoledne jsme to řešili s tím druhým dědečkem Ing arch Zdeňkem Baueršímou. Dneska odpoledne jsem upozornil syna, kam až nenávist sahá. ---------------------------------------------------------- Odpoledne jsem si šel prohlédnout hrobky na hřbitově. Sníh na hrobce pilotů RAF od Martina Herzána je nedotčený. V době, kdy realizoval hrobku, tak jsme se vrátili k setkání v budově Gestapa STB Stavoprojektu k tomu co napsal v knize Utajené dějiny Jihlavy 20. století. Dějiny které žalem žalují... Vydané v roce 2014. Herzán mi tehdy jeden výtisk dal. --------------------------------------------------- Možná že by Svatopluk Beran mohl z toho také něco přetisknout. Podobně jako: Svatopluk Beran říká: Pondělí, 20. 11. 2023 v 8:52 DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉ BARBARSTVÍ NA CIVILISTECH V MODERNÍM DEMOKRATICKÉM ZÁPADNÍM SVĚTĚ SROVNATELNÉ S AMERICKÝM A FAŠISTICKÝM VYVRAŽĎOVÁNÍM CIVILISTŮ VE 2SV V POROVNÁNÍ S AMERICKO-RUSKOU VÁLKOU O RUSKÉ SUROVINOVÉ UHLÍKOVÉ ZDROJE DENES NA UKRAJINĚ. ———————————————————————————————- „Organizace, kterou zastupuji,… …Za prvé, ano, chápu, že civilní oběti jsou realitou války… „Vím to. Osobně jsem po sebevražedném atentátu v roce 2010 dával roztrhané, rozbité a ohořelé civilní mrtvoly do pytlů,“
  • Svatopluk Beran  | 27.11.2023 21:08  | Reagovat
    Podpora naší PĚTIKOALČNÍ VLÁDY DEZOLÁTŮ geopolitické americké válce z Ruskem na Ukrajině o ruské surovinové zdroje znamená vykrádání české republiky v sociálních oblastech. Pokusy všech pravicových vlád zatáhnout ČR do amerického neoliberalismu do našeho školství, zdravotnictví, do fabrik a vtáhnout naše děti a vnuky do amerických válek po celém světě, si nesmíme nechat od bývalých ARCHITEKTŮ SOCIALISMU A DNEŠNÍCH UDAVAČŮ - GRYCŮ - , ČI BÝVALÝCH KOMUNISTŮ LAMPASÁKŮ - DNES KAVÁRNÍKŮ - líbit. Pokud oni chtějí své děti a vnuky vidět pohřbené z AMERICKÝCH GEOPOLITICKÝCH VÁLEK, JE TO JEJICH VĚC A JEJICH VČASNÁ STAROST O NÁKUP HROBNÍCH MÍST. JÁ BÝVALÝM ARCHITEKTŮM SOCIALISMU A KOMUNISTICKÝM DŮSTOJNÍKŮM - DNES NATOČENÝCH Z PLÁŠTĚM DO AMERICKÉHO NEOLIBERÁLNÍHO VĚTRU, NEDÁM. JE NEZBYTNÉ DOSLOVA VYHNAT AMERICKÁ VOJSKA Z EVROPY. TATO AMERICKÁ VOJSKA NEUSTÁLE ROZŠIŘUJÍ PO EVROPĚ SVÉ POLO PŮSOBNOSTI, NAČEŽ UŽ I V EVROPĚ Z TOHOTO AMERICKÉHO OBCHODNÍHO GEOPOLITICKÉHO TERORISMU UMÍRAJÍ ZBYTEČNĚ EVROPANÉ. POKUD VRAŽDILI AMERIČANÉ KDEKOLIV VE SVĚTĚ, TAK TO NIKOMU Z VALNÉ VĚTŠINY EVROPANŮ NEVADILO. JE ZCELA ZŘETELNÉ Z DNEŠNÍ VÁLKY NA UKRAJINĚ, ŽE JSOU TO POUZE AMERICKÝ KECY, ŽE BY RUSKO MOHLO EVROPU PORAZIT, KDYŽ JASNĚ VIDÍME ŽE MU DOKÁŽE BRÁNIT I CHUDÁ A ZKORUMPOVANÁ ZEMĚ, JAKO JE UKRAJINA. JINAK CÍLEM TÉTO VLÁDY VE ŠKOLSTVÍ JE MIMO JINÉ ZATÁHNOUT NAŠE DĚTI POSTUPNĚ DO STEJNÉHO PRINCIPU STRAVOVÁNÍ, JAKO MAJÍ DĚTI V USA, TEDY K JEDNORÁZOVÝCH PLASTOVÝM KRABICÍM S JÍDLEM VE TŘÍDĚ, KDE BUDE POSTUPNĚ JÍDLO Z PLASTU HRAZENO I NARŮSTAJÍCÍMU POČTU CHUDÝCH DĚTÍ FORMOU SOCIÁLNÍ OBĚDOVÉ DÁVKY. TO JE TYPICKÝ NEOLIBERALISTICKÝ AMERICKÝ HNUS. JÍDLO ZE ŠKOLNÍCH JÍDELEN MUSÍ BÝT - ZÁKONEM NEZPOCHYBNITELNÉ - i kdyby všechny ostatní země kolem nás krmili své školáky z plastu a jídel dovážených cateringovými společnostmi, jak se snaží dnešní destrukční pětikoaliční vláda v zájmu ,, RÁDOBY ŠETŘENÍ,, postupně zavést. NAPŘED ODSTRANÍ KUCHAŘKY A KUCHAŘE ZE ŠKOL ZA POMOCÍ NÍZKÝCH PLATŮ A JEJICH VÝPLAT PŘEVODEM NA OBCE. NÁSLEDNĚ DALŠÍ PRAVICOVÝ VLÁDNÍ DEZOLÁTI NAVRHNOU, ABY JIŽ NEBYLY ŠKOLNÍ JÍDELNY ZE ZÁKONA NA VŠECH ŠKOLÁCH A ŽE SI KAŽDÁ OBEC MŮŽE ROZHODNOUT SAMA, JESTLI MÁ NA VÝPLATY KUCHAŘŮ A KUCHAŘEK NEBO NE A TÍM SE BĚHEM PATNÁCTI DVACETI LET ŠKOLNÍ JÍDELNY, COBY MORÁLNÍ STÁTNÍ PRVEK ODBOURÁ. UŠETŘÍ SE TAK ZA KUCHAŘKY A PROVOZ KUCHYNÍ. SOUKROMNÍCI S CATERINGOVÝCH SPOLEČNOSTÍ SE BUDOU TAK START O NUTRIČNÍ HODNOTY I KVALITU DOVÁŽENÝCH OHŘÍVANÝCH JÍDEL PRO NAŠE DĚTI. STÁT ZTRATÍ ZODPOVĚDNOST, TAK JAK TO POTŘEBUJE NAŠE NEOLIBERÁLNÍ PRAVICE. VE SKUTEČNOSTI HO TO BUDE ALE STÁT NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH PŘEVÁDĚNÝCH NA CATERINGOVÉ SPOLEČNOST VÍC, NEBO TO ZBUDE ČISTĚ NA RODIČÍCH, S ČÍM A JAKÝM STUDENÝM JÍDLEM POŠLOU DÍTĚ V BAKELITOVÉ KRABIČCE NA ŠKOLNÍ OBĚD. VRACÍME SE TÍMTO AMERICKÝM NEOLIBERÁLNÍM ZPŮSOBEM DESTRUKCE ZODPOVĚDNOSTI STÁTU NA ROVNÉM PŘÍSTUPU VŠECH DĚTÍ K JÍDLU, DO HLUBOKÉHO STŘEDOVĚKU.
  • Svatopluk Beran  | 27.11.2023 21:22  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Pondělí, 27. 11. 2023 v 17:07 Dějiny které žalem žalují… Vydané v roce 2014. Herzán mi tehdy jeden výtisk dal. ---------------------------------------------------------------------------------------------- Knihu jsem si nemusel nechat dát od Hrzána darovat, ale koupil jsem si jí sám a znám její obsah včetně toho, jak Evžen Plocek - komunista - měl před svým upálením ALKOHOL V KRVI. A znám to i z vyprávění jeho kamarádů těsně před tímto hrůzným činem i o tom, jaké měl doma rodinné problémy. I zklamání z událostí z invaze vojsk Waršavské smlouvy pod vedením 1 Ukrajinského frontu v 68 roce, do naší země a které řešil začátku hojně alkoholem.
  • Zdeněk Gryc  | 27.11.2023 21:26  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Neděle, 26. 11. 2023 v 12:20 KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. ------------------------------------ Svatopluk Beran říká: Pondělí, 27. 11. 2023 v 21:08 ...JE TO JEJICH VĚC A JEJICH VČASNÁ STAROST O NÁKUP HROBNÍCH MÍST. Kolik % na kšeftu s HROBOVÝMY MÍSTY ? Má Putinův demagog, americký gasteibeter Svatopluk Beran
  • Zdeněk Gryc  | 27.11.2023 21:31  | Reagovat
    oprava: Kolik % na kšeftu s HROBOVÝMY MÍSTY ? Má Putinův demagog, zhrzený americký gast - arbeiter Svatopluk Beran
  • Svatopluk Beran  | 27.11.2023 21:53  | Reagovat
    Miroslav Tomanec, Ing., MBA | Pondělí, 27. 11. 2023 v 10:13 A jo – třebas stávku k vyhlášení boje proti ruské propagandě ve školách, to bych si představit dokázal. Ta by totiž dnes byla velmi potřebná. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Jsem přesvědčen, že pokud by děti z dnešních škol věděli, že v ČR padlo na 150 000 tisíc vojáků tehdejší rudé armády a 33 000 rumunských vojáků při osvobozování naší republiky v porovnání s americkou OCHRANOU Němců v Plzni, před pomstou českých občanů, při které zemřel jeden americký voják, opět v dalším porovnání z tisícovkami zabitými českými civilistů při již zbytečných amerických bombardování Plzně v závěru války, bylo by dnes VELMI POTŘEBNÉ. A PŘIDAL BYCH TAM I TU DNEŠNÍ SITUACI NA UKRAJINĚ, KDY PRO POTŘEBU USA, SEBRAT EVROPĚ LEVNÉ UHLÍKOVÉ SUROVINY Z RUSKA, NA KTERÝCH EVROPA PO 30 LET BOHATLA, DNES SPOJENÉ STÁTY JDOU DO VÁLEČNÉ KONJUNKTURY, KDY SI NA ZBRANĚ PRODÁVANÉ DO EVROPY SAMI TISKNOU DOLARY JAK ZA 2sv A VYDĚLÁVAJÍ MILIARDY NA ÚKOR JIŽ MINIMÁLNĚ PŮL MILIONU SLOVANSKÝCH ŽIVOTŮ CHLAPŮ JAK Z UKRAJINY TAK Z RUSKA. TYTO AMERICKÉ KONSTRUKCE VYZBROJENÍ, VYCVIČENÍ A ZAPLACENÍ DNEŠNÍCH UKRAJINSKÝCH NACIONALISTŮ - POHROBKŮ BANDEROVCŮ SPOLUPRACUJÍCÍCH S FAŠISTY PŘI VRAŽDĚNÍ UKRAJINSKÝCH ŽIDŮ, POLÁKŮ I ČECHŮ, JENŽ V ROCE 2014 ZNEUŽILI ČÁST UKRAJINSKÝCH OBČANŮ K PŘEDVOLEBNÍMU PUČI NA MAJDANU A VYHNÁNÍ 750 000 OBČANŮ RUSKÉ NÁRODNOSTI Z UKRAJINY DO RUSKA, PŘI ČEMŽ BYLO ZABITO I 13 000 DALŠÍCH OBČANŮ UKRAJINY, O MUČENÍ UKRAJINCŮ UKRAJINCI NEMLUVĚ, V ROCE 2014. TAK TO VŠECHNO BY MĚLY NAŠE DĚTI VĚDĚT A O TOM VŠAM BY SE MĚLY NAŠE DĚTI UČIT, ABY SI UVĚDOMILY JAK JE VÁLKA ODPORNÁ A HNUSNÁ A DOKÁZALY SI TAKÉ VYBUDOVAT OSOBNÍ ODPOR KE VŠEM - CHCIVÁLKŮM - KE VŠEM KDO VÁLKY PODPORUJÍ VČETNĚ VONDRŮ, VYSTRČILŮ, ČERNOCHŮ I ČERNOCHOVÝCH ČI ARCHITEKTŮ A KAVÁRNÍKŮ.
  • Svatopluk Beran  | 27.11.2023 22:26  | Reagovat
    NA H.VNO JSOU VŠECHNY - AMERICKÉ - OBCHODNÍ VÁLKY. UMÍRAJÍ LIDÉ, KU.RVÍ SE OBCHOD. https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/cina-hrozi-zdrazenim-surovin-pro-baterie-tentokrat-nejde-o-l/r~245507aa830211eeba63ac1f6b220ee8/?utm_source=volnyHP&utm_medium=autobox&utm_term=position-0&utm_campaign=Car Čína hrozí zdražením surovin pro baterie. Tentokrát nejde o lithium ani kobalt, ALE O GRAFIT Západní svět se dostává na hranici obchodní války s Čínou. Jedním z posledních kroků tamní vlády je omezení vývozu grafitu. Zatím má spíše formální podobu, úřady tím ale dávají najevo, že jsou připraveny k razantním krokům. Grafit je klíčovou surovinou mnoha oborů od chemie po elektroniku včetně vojenských aplikací. A také v lithiových bateriích, kde grafit tvoří skoro polovinu článku. Ve skutečnosti jde zjevně o součást obchodní války. Rozhodnutí přišlo pouhé tři dny poté, co americká vláda zakázala do Číny vyvážet pokročilé čipy využitelné pro vojenské systémy a umělou inteligenci. A také nedlouho po krocích Evropské unie, která chce přezkoumat dumpingové ceny čínských elektromobilů.
  • Zdeněk Gryc  | 27.11.2023 22:39  | Reagovat
    Čtvrtek, 23. 11. 2023 v 14:54 Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU. ——————————————————– PROČ A S JAKÝM CÍLEM ADRESNĚ PÍŠETE O MÝCH VNOUČATECH ? PROČ JIM MÁM KUPOVAT MÍSTA NA HŘBITOVĚ ?
  • Miroslav Tomanec  | 28.11.2023 04:08  | Reagovat
    No jo no. Všichni to mysleli dobře a dopadlo to jako obvykle. Začalo to jako ..."Za lepší školství". A skončilo to jako... ruská propaganda. Učitelská platforma se proti průběhu včerejšího protestu vyjádřila jasně a ostře: Ostře se vymezujeme proti akci odborů, která původní záměr učitelské stávky zneužívá a spojuje se s lidmi, kteří jsou pro naši demokracii ohrožením a nikdy na odborářské demonstraci neměli vystoupit! O programu odborářských protestů jsme nebyli předem informováni a nijak jsme se na něm ani nepodíleli. Boj za zlepšení vzdělávání neznamená boj proti vládě a demokracii v zájmu proruských kolaborantů! Tohle se vám tedy odboráři fakt nepovedlo. Raději opravdu dál od vás. PS.: Školské odbory se kupodivu vyjádřily ve stejném duchu jako Učitelská platforma. Opravdu trapas.
  • Svatopluk Beran  | 28.11.2023 08:04  | Reagovat
    SOCIALISTIČTÍ BUDOVATELÉ ARCHITEKTI I BÝVALÉ AMPAPSÁCKÉ PODRŽTAŠKY SE STÁLE JAKO MEDIÁLNÍ PODRŽTAŠKY SVÝCH DOB CHOVAJÍ, POREVOLUČNÍ ČESKÁ MEDIA PŘI POMOCI ZAVEDENÍ NEOLIBERALISMU DO ČR SE ČINÍ A JAKO VČERA NEJDŮLEŽITĚJŠÍ SI VZALI NAJÍT NĚJAKÝ NESMYSL A TEN DO ŘAD SOCIALISTICKÝCH PODRŽTAŠEK A ÚČASTNÍKŮ RÁDOBY MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII, ŠÍŘIT A ZNEHODNOTIT TAK OPRÁVNĚNÉ POŽADAVKY STUDENTŮ - LÉKAŘŮ - DŮCHODCŮ - ZAMĚSTNANCŮ A SNAD POPRVÉ I MAJITELŮ JAK MALÝCH, TAK VELKÝCH FIREM. VĚTŠINĚ NORMÁLNÍCH OBČANŮ UŽ JE JASNÉ, ŽE TENTO NĚKOLIKALETÝ AMERICKÝ POJEKT S ČESKOU PĚTIKOALIČBNÍ VLÁDOU, PARLAMENTEM I SENÁTEM PŘES ČESKÉHO OBČANA, KTERÝ DŘÍVE VYPRACOVÁVAL PRO USA ILEGÁLNÍ AMERICKOU VÁLKU PROTI ARABSKÉMU SVĚTU A DNES COBY ČESKÝ PRESIDENT, NAVRŽENÝ AMERICKOU AMBASÁDOU V ČESKU, NAPOMÁHÁ AMERICKÉMU MILITARISTICKÉMU ROZEŠTVÁVÁNÍ ČESKÝCH OBČANŮ, PROTI CELÉMU SVĚTU. UŽ I TI MLÁDEŽNÍCI U NÁS, TEDY STUDENTI A MLADÍ DOKTOŘI POMALU OBJEVUJÍ ŽE NENÍ NĚCO V POŘÁDKU S ČESKOU PĚTIKOALIČNÍ VLÁDA DEZOLÁTŮ A EKONOMICKÝCH NEUMĚLCŮ, KTERÁ OKRÁDÁ V GEOPOLITICKÉM ZÁJMU CIZÍ VELMOCI ČESKÉ OBČANY. DOUFEJME, TEDY AŽ NA VYJÍMKY KTERÉ MÁME I TADY V JIHLAVĚ, ŽE NEBUDOU CÍTIT POTŘEBU UMÍRAT PO CELÉM SVĚTĚ PRO CIZÍ ZÁJMY. JINAK MALÁ NOTICKA, VČERA PŘI PRŮCHODU KOLEM STRAKOVKY BYLO MOŽNO VIDĚT POLICEJNÍHO, PODLE MNE AŽ PŘÍLIŠ MLADÉHO SAMOPALNÍKA, KTERÝ VECHTROVAL PŘED BUDOVOU VLÁDY ZA PŘENOSNÝM PLOTEM. STRACH TÉTO VLÁDNÍ PĚTIKOALICE Z TOHO, JAK MAČKÁ VE SVÉ POLITICKÉ A HOSPODÁŘSKÉ ČINNOSTI ČESKÉ OBČANY, SE ZAČÍNÁ POMALU PŘETAVOVAT V ZASTRAŠOVÁNÍ ČESKÝCH OBČANŮ POMOCÍ AUTOMATICKÝCH, VÝCENÁBOJOVÝCH ZBRANÍ, ZROVNA TAK TO BYLO I PŘI LOŇSKÝCH DEMONSTRACÍCH NA VÁCLAVSKÉM NÁMĚSTÍ. SMUTNÉ JE, ŽE TUTO AUTOMATICKOU ZBRAŇ PŘI PRŮCHODU NESPOKOJENÝCH OBČANŮ KOLEM ÚŘADU VLÁDY, DRŽEL V RUKÁCH DOSLOVA - JEŠTĚ KLUK -. POKUD MI NĚKDO PORADÍ JAK DOSTAT NA TYTO BLOGY FOTOGRAFII, MOHU TOTO DÍTĚ ZE SAMOPALEM V RUCE PŘED OPLOCENÝM ÚŘADEM VLÁDY, ZDE ZVEŘEJNIT.
  • Svatopluk Beran  | 28.11.2023 08:30  | Reagovat
    NE BERANOVA ODPOVĚĎ NA HLOUPU REAKCI KAVÁRNÍKA NA VČEREJŠÍ CELOREPUBLIKOVÝ PROTET PROTI PĚTIKOALIČNÍM DEZOLÁTŮM V ČELE S FIALOU Z ODS, ČI PÁNEM V KRISTU JUREČKOU. TATO GLOSA JE PŘES BRATRA JUREČKY SPOJUJE V ROZKLÁDÁNÍ ČESKÉ REPUBLIKY. Premiér si nechce stávkou umazat naleštěné polobotky. Petr Fiala jako by zapomněl, co říkal po volbách 2021: „Voliči si prostě řekli, že zavřou oči a ještě jednou to s námi zkusí. To musíme mít na paměti. Každý z nás. A podle toho se musíme chovat.“ Mediálně zvládnout jako předseda vlády stávku, jaká se odehrála v pondělí, není nikdy snadný úkol. Dá se to ustát se ctí, dá se to alespoň ustát – a pak se dá udělat to, co Petr Fiala v pondělí. Ve chvílích, kdy se protestovalo ve školách, fabrikách i ulicích, zamířil předseda vlády na prohlídku zemědělského podniku, kterému šéfuje bratr vicepremiéra Mariana Jurečky. Z tamní kanceláře vzkázal, že nevidí důvod kvůli stávce měnit program a třeba diskutovat s protestujícími. A také se nechal vyfotit, jak si se zájmem prohlíží igelitové návleky, které dostal, aby si v kravíně neumazal oblek a vyleštěné polobotky. Těžko hledat lepší, do jedné jediné fotografie zhuštěný symbol toho, jak moc vládu protestující nezajímají. A jak se s nimi hlavně nechce umazat. PODOBNĚ SI SVÝM DNEŠNÍM PŘÍSPĚVKEM CHRÁNÍ SVÉ BÝVALÉ KOMUNISTICKÉ LAMPASÁCKÉ, ČI DNEŠNÍ KAVÁRENSKÉ POLOBOTKY CHRÁNÍ před studenty, mladými doktory, starými občany, či zaměstnanci spolu s majiteli firem stupidně, pan Tomanec. Miroslav Tomanec říká: Úterý, 28. 11. 2023 v 4:08 No jo no. Všichni to mysleli dobře a dopadlo to jako obvykle. Začalo to jako …“Za lepší školství“. A skončilo to jako… ruská propaganda. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nazory-komentare-komentar-premier-si-nechce-stavkou-umazat-nalestene-polobotky-240523#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varDD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz NEZAPOMÍNEJME ŽE ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ SE ZVEDLA V NAŠÍ REPUBLICE PO NÁSTUPU TÉTO PĚTIKOALIČNÍ DEZOLÁTNÍ VLÁDY POUZE JÍ SAMOTNÉ. Cíleně vynechávám banky a ENERGETICKÉ BARONY.
  • Jan P  | 28.11.2023 15:49  | Reagovat
    Zde si můžete vyhledat, že slavná paní Mazancová z "Učitelské platformy" je propojená s všemožnými vesměs topáky. Je potom překvapivé, že je pro pravicovou vládu a proti odborům. https://www.top09.cz/regiony/ustecky-kraj/krajska-organizace/petra-mazancova-neucme-deti-jen-remeslu-potrebuji-i-dalsi-dovednosti-27250.html
  • Svatopluk Beran  | 28.11.2023 20:31  | Reagovat
    ČESKÁ TELEVIZE SI OPĚT POD HONOSNÝM NÁZVEM VYBRALA HNŮJ, JAKO BYLI NAPŘÍKLAD - NEZÁVISLÍ NOVINÁŘI - A VESELE PŘES NIC NEŘÍKAJÍ PLATFORMU, O KTERÉ MÁLO KDO VÍ CO JE VLASTNĚ ZAČ A KYDALA A KYDALA. ALE TO UŽ JE NAŠE KRAJINA A V NÍ NEZÁVISLÁ ČESKÁ TV. https://robertcapek.cz/ucitelska-platforma-predsedkyne-petra-mazancova-posila-marka-adlera-do-pdele/
  • franta pulpytel  | 28.11.2023 22:56  | Reagovat
    Pánové Gryci a Tomanče souhlasíte s tím , aby Vaše děti nebo vnuci šli bojovat do Ruska bránit evropské hodnoty? Prezident a generál Rehka něco takového naznačují
  • Zdeněk Gryc  | 28.11.2023 23:12  | Reagovat
    Pavel naznačil, co by se stalo, pokud Rusko zvítězí na Ukrajině Příspěvek od: Jiří Hrubý, Globe24.cz • 8 h Pavel upozornil na možné nepříjemné důsledky pro Západ v případě vítězství Ruska ve válce proti Ukrajině a zdůraznil, že je nezbytné poskytnout Ukrajině veškerou potřebnou podporu k obnovení suverenity a kontroly nad svými hranicemi. Pavel se obává, že vítězství Ruska by posílilo přesvědčení o tom, že jiné režimy mohou dosáhnout svých cílů silou a spoléhat se na slabost západních demokracií. Prezident dále poukázal na obtíže, kterým bude Ukrajina čelit v nadcházející zimě, s tím, že většina infrastruktury je zničena a západní pomoc nemůže zajistit úplnou obnovu.
  • Zdeněk Gryc  | 28.11.2023 23:17  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU. ——————————————————– PROČ A S JAKÝM CÍLEM ADRESNĚ PÍŠETE o MÝCH VNOUČATECH ? PROČ JIM MÁM KUPOVAT MÍSTA NA HŘBITOVĚ ? -------------------------- co nato ? franta pulpytel říká: Úterý, 28. 11. 2023 v 22:56
  • Zdeněk Gryc  | 28.11.2023 23:43  | Reagovat
    Před 80 lety se zpečetilo nejtemnější období našich dějin. Nacisté obsadili zbytek Československa novinky.cz 15. 3. 2019Tanky jsou tu... Je tomu přesně 80 let, co 15. března 1939 započala okupace Československa německými vojsky. O pouhý den později byl výnosem nacistického vůdce Adolfa Hitlera ustanoven Protektorát Okupace 1968 (2018) – Filmový přehled filmovyprehled.cz/film/okupace-1968 28. 2. 2019Středoevropský koprodukční dokument Okupace 1968 vznikl k padesátému výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa jako kolektivní projekt režisérů ze zemí, jejichž armády se na ní různou měrou podílely. ------------------------------- franta pulpytel Úterý, 28. 11. 2023 v 22:56 Co si myslí o varování presidenta: Pavel naznačil, co by se stalo, pokud Rusko zvítězí na Ukrajině Příspěvek od: Jiří Hrubý, Globe24.cz • 8 h
  • Svatopluk Beran  | 29.11.2023 09:57  | Reagovat
    RUSKO NEBUDE OKUPOVAT CELOU UKRAJINU, - TO JSOU POUHÝ AMERICÝ KECY A TOHO BLBA KOMUNISTICKÝHO STUDENTA ZPRAVODAJCE A DNES AMERICKÉHO VLEZDOPRDELCE PETRA PAVLA - KOMUNISTICKOAMERICKÉHO ŠVEJKA. BYLA UŽ PŘEDBĚŽNÁ DOHODA NA ZAČÁTKU VÁLKY, KDYŽ BYLI RUSOVÉ U KIJEVA , ŽE SE DOHODNOU NA OPĚTOVNÉ NEUTRALITĚ UKRAJINY A TAK SE ZAČALI RUSOVÉ OD KIJEVA STAHOVAT. USA ALE NÁSLEDNĚ VYPREFABRIKOVALO PO TŘÍDENÍM OPUŠTĚNÍ BUČI RUSY, MASKR V BUČI, PŘESNĚ TAK JAK TO DĚLALI V IRÁKU A TAK SE POKRAČOVALO VE VÁLCE DÁL - RUSKO CHTĚLO ABY ZŮSTALA UKRAJINA CELÁ NEUTRÁLNÍ. KDYŽ SE ALE V KIJEVĚ ZORGANIZOVÁNÍM NACIONALISTICKÉHO PUČE PŘED VOLBAMI AMERIČANY - MAJDANEM - USA DOSTALO MOŽNOSTI DOSTAT SA AŽ NA RUSKÉ HRANICE, TAK PROVEDLI RUSOVÉ NEZÁKONNOU VÁLKU, S ODŮVODNĚNÍM ŽE UKRAJINŠTÍ NACIONALISTÉ (BÝVALÍ SPOLUPRACOVNÍCÍ A MASOVÍ VRAHOVÉ S HITLEREM) VYHNALI TŘIŠTVRTĚMILIONU UKRAJINCŮ RUSKÉHO PŮVODU DO RUSKA A PADLO PŘI TOM I 13 TISÍC OBČANŮ. TEĎ UŽ JE V RUSKU ASI NEJVĚTŠÍ UKRAJINSKÁ DIASPORA - KOLEM 2 MILIONŮ UKRAJINCŮ. TEĎ TO DOPADNE TAK, ŽE DÍKY USA PŘIJDE UKRAJINA O KRYM A VÝCHODNÍ ČÁST ZEMĚ, TAK ZVANOU LEVOBŘEŽNÍ UKRAJINU, KTEROU JIM RUSOVÉ VYTVOŘILI ZA BÝVALÉHO KOMUNISTICKÉH REŽIMU, JAKO SVAZOVOU REPUBLIKU. DO TÉ DOBY UKRAJINA ŽÁDNOU SVOU STÁTNOST NEMĚLA. VEŠKEŘÍ TI MRTVÍ A ROZBITÁ UKRAJINA, STEJNĚ TAK JAK AFGANISTÁN, IRÁK, LYBIE, SÝRIE, VYTRŽENÉ KOSOVO ZE SRBSKA JDOU ZA AMERICKOU ENERGETICKPOU NENAŽRANOSTÍ A BARBARSKÝM AMERICKÝM OBCHODNÍM A MILITARISTICKÝM ZNÁSILŃOVÁNÍM SVĚTA PO VSTŘÍCNOSTI GORBAČOVA OSVOBOZENÍM Z KOMUNISTICKÉHO BLOKU. DRTIVÁ VĚTŠI OBČANŮ TU PO UVOLNĚNÍ OD JEDINÉ VLÁDY KOMUNISTŮ NECHTĚLA ANI MILITARISMUS USA A JEHO OBCHODNÍ A TERORISMUS, KTERÝ VYDÍRÁ JAK ČESKOU REPUBLIKU TAK I CELOU EVROPU.
  • Svatopluk Beran  | 29.11.2023 10:41  | Reagovat
    Izrael propustil 30 palestinských vězňů. POZOR POZOR POZOR POZOR POZOR AŽ DOSUD VŽDY KDYŽ ČESKÁ MEDIA UVEDOU ŽE ŽIDÉ PROPUSTILI ZE SVÝCH VĚZENÍ PALESTINSKÉ VĚZNĚ, JE TO SICE ČESKY SPRÁVNĚ, ALE TYPICKY MANIPULOVÁNO S NEVĚDOMÝMI ČESKÝMI OBČANY O TVRDÉ SKUTEČNOSTI. O NĚKTERÝCH KTEŘÍ JSOU SCHOPNI PŘETISKOVAT POLOVIČNÍ MANIPULATIVNÍ ČESKÉ ZPRÁVY, DOBŘE NA TĚCHTO BLOZÍCH VÍME - GRYC, TOMANEC - DOPOSUD SE JEDNÁ TOTIŽ VŽDY JEDNALO O DĚTI A ŽENY Z MNOHA STOVEK , MOŽNÁ I TISÍCŮ, UNESENÉ Z OKUPOVANÝCH ÚZEMÍ PALESTINY A DRŽENÉ PŘED SVĚTEM V TAJNOSTI V ŽIDOVSKÝCH VĚZNICÍCH. Izraelská vězeňská služba oznámila, že v úterý pozdě večer propustila z izraelských věznic 30 Palestinců v rámci páté výměny v rámci dohody o příměří s ozbrojenci Hamásu v Gaze. Vězeňská služba ve svém prohlášení uvedla, že 30 Palestinců bylo propuštěno z věznice Ofer poblíž Ramalláhu na okupovaném Západním břehu Jordánu a z vazební věznice v Jeruzalémě. Katar již dříve uvedl, že propuštěno bude 15 žen a 15 dětí. ŽIDÉ CHTĚJÍ ABY PALESTINCI ZAČALI TAKÉ PROPOUŠTĚT ŽIDOVSKÉ MUŽE A DALI JIM PŘEDNOST PŘED ŽIDOVSKÝMI DĚTMI A ŽENAMI - TADY ASI MŮŽEME VIDĚT SKUTEČNOU MORÁLNÍ PODSTATU ŽIDŮ, KDY JIM JDE VÍCE O VYSOKÉ VOJENSKÉ DŮSTOJNÍKY NEŽ O DĚTI A ŽENY.
  • Zdeněk Gryc  | 29.11.2023 14:24  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 11. 2023 v 8:46 … STARÝ MUŽI POKUSTE SI TO ZAPAMATOVAT. Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU. --------------------------------------- Je hezky jdu obhlídnout "místa na hřbitově" Rakvička pod vánočním stromečkem by jistě, nejenom Vaše vnoučátka překvapila. trvalá hodnota, ceny lezou furt nahoru, že ? padne vláda ?
  • Zdeněk Gryc  | 29.11.2023 17:14  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pondělí, 27. 11. 2023 v 21:53 Jsem přesvědčen, že pokud by děti z dnešních škol věděli, že v ČR padlo na 150 000 tisíc vojáků tehdejší rudé armády a 33 000 rumunských vojáků při osvobozování naší republiky v porovnání s americkou OCHRANOU Němců v Plzni, před pomstou českých občanů, při které zemřel jeden americký voják, opět v dalším porovnání z tisícovkami zabitými českými civilistů při již zbytečných amerických bombardování Plzně v závěru války, bylo by dnes VELMI POTŘEBNÉ. ------------------------------------------------------------------------------ BERANOVY žvejky podvodně vytržené z kontextu: Svatopluk Beran říká: Pondělí, 20. 11. 2023 v 8:52 „Organizace, kterou zastupuji,… …Za prvé, ano, chápu, že civilní oběti jsou realitou války… „Vím to. Osobně jsem po sebevražedném atentátu v roce 2010 dával roztrhané, rozbité a ohořelé civilní mrtvoly do pytlů,“ ------------------------------------------------------------------------------------ Normandie – americký hřbitov a památník ve Francii se nachází na místě původního Svatovavřineckého hřbitova. Je prvním americkým hřbitovem na Evropské půdě za druhé světové války. Normandy American Cemetery and Memorial Byl slavnostně otevřen v roce 1956. Hřbitov v pravoúhlém tvaru , jehož hlavní stezky tvoří latinský kříž, ------------------------------------------------- NA TOMTO SYMBOLU NAVRHL zg. KREMATORIM PRO JIHLAVU Soutěžní návrh byl archivován 23.7.1967. Vložit do blogu, který bude druhý den smazán ? Kříž se ještě nehodil, pak už -------------------------------------------- Bratská pomoc + normalizace + Beran, který všude šíří nenávist 1. proti USA. ---------------------------------------------- je rozdělen na deset ploch, na kterých jsou v pravidelných řadách vystaveny hroby , zasazené do trávy . Davidova Hvězda označuje hroby mužů židovské víry. ----------------------------------------------- Bratská pomoc + normalizace + Beran, který všude šíří nenávist 2. proti Židům. ----------------------------------------- Hřbitov je obklopen vavříny, borovicemi, cypřiši a duby. Najdete zde 9 387 hrobů mrtvých americké armády. Většina přišla o život v den přistání a následné bojové operace. Na stěnách půlkruhového památníku je vepsáno 1557 jmen padlých vojáků. Památník tvoří půlkruhová kolonáda s lodžiemi na obou stranách ve středu s velkou bronzovou sochou „ Duch amerického mládí vystupující z vln“ , se zahradou a deskami nezvěstných. Před památníkem je velký bazén a dva stožáry s americkými vlajkami. Na stěnách památníku jsou vyobrazeny mapy operace Overlord. Na orientační tabuli s výhledem na pláž je popsáno vylodění v Normandii. Pláž „ Omaha Beach“ od památníku sejdeme cestičkou přímo na pláž. Na druhém konci kolonády jsou žulové sochy USA a Francie. V západní části hřbitova je umístěna kaple, kde nás upoutá oltář z černého a zlatého pyrenejského mramoru s nápisem „ I GIVE UNTO ETERNAL LIFE AND THEY SHALL NEVER PERISH“
  • jihlavák  | 29.11.2023 19:23  | Reagovat
    Tohle je supergauner, ten se vyvedl: https://www.denik.cz/cesko-a-eu/italie-petr-pavel-migrace-20231129.html?seznam-hp=1&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
  • Jan P  | 29.11.2023 19:38  | Reagovat
    Po Petře Mazancové, předsedkyni Učitelské platformy a člence TOP 09 se od Vidláka distancoval i Josef Středula. Prý jim zničil jinak povedenou stávku. U paní z vládní strany to nepřekvapuje, ale na místě odborového bosse Středuly, bych se spíš staral , proč se ode mě distancují odboráři, o čem svědčí směšná účast na demonstracích, které spolupořádal.
  • Zdeněk Gryc  | 29.11.2023 19:42  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pondělí, 27. 11. 2023 v 21:53 porovnání z tisícovkami zabitými českými civilistů při již zbytečných amerických bombardování Plzně v závěru války, bylo by dnes VELMI POTŘEBNÉ. ---------------------- BERAN v Plzni GRYC v Brně Spolužačka Libuše, Mrkosova 43. ----------------------------------------------------------------------------- Bombardování Brna byla série náletů amerického a sovětského letectva od 25. srpna 1944 do 26. dubna 1945. Při amerických náletech byly použity letouny B-24 Liberator a Boeing B-17. Dohromady si nálety vyžádaly okolo 700 obětí. Většinu se jich nepodařilo identifikovat. V dobových dokumentech je jmenovitě zaznamenáno 330 obětí.[p 1] Americké nálety byly plošné z výšky 4–6 km a způsobily větší materiální škody. Sověti neměli těžké bombardéry, bomby shazovali z lehčích letounů; zásahy byly přesnější a zasahovaly spíše živé cíle.[4] Americké nálety[editovat | editovat zdroj] Nálet 25. srpna 1944[editovat | editovat zdroj] Pomník 38 obětem na židenickém hřbitově Cílem desítek amerických letounů v pátek 25. srpna 1944 bylo poškození německého zbrojního průmyslu, především továrna na výrobu leteckých motorů Flugmotoren Werke Glöckner-Ostmark v Líšni, Zbrojovka a černovické letiště. Při kobercovém náletu však bylo zasaženo i okolí těchto míst. Nálet začal před polednem za slunečného počasí. Při prvním bombardování města nebyli obyvatelé ostražití, neboť od dubna toho roku sirény ohlašovaly poplach asi dvakrát týdně.[5] Zahynulo okolo 200 lidí. Poblíž vchodu židenického hřbitova se nachází pomník 38 židenických obětí. Dalším cílem byla i pobočka Zbrojovky na severním okraji Kuřimi, kam byla z Hamburku přesunuta výroba leteckých motorů Klöckner–Flugmotorenbau. Celkem 85 letounů zde ve třech vlnách svrhlo okolo 800 bomb a zahynulo zde 40 lidí.[6][7] „ Ve čtyřiačtyřicátém roce zvykli jsme si v Brně už na to, že skoro pravidelně o čtvrt na jedenáct dopoledne se rozhoukaly protiletecké poplachové sirény. Opouštěla se pracoviště, lidé se uchylovali do krytů, v obytných domech do sklepů. Veřejné i soukromé budovy byly pomalovány nápisy a šipkami ukazujícími ke krytům, ale také k volným prostranstvím a parkům; tam totiž se zřizovaly vodní nádrže k hasičským účelům... Bylo nádherné letní odpoledne, po zahoukání sirén vyšli jsme [z kuřimské zbrojovky] na okraj nejbližšího lesa... Za chvíli se ozval temný hukot a vysoko na obloze se objevil – jako už dříve několikrát – svaz amerických bombardovacích letadel, lesknoucích se jako stříbrní ptáci. Letadla směřovala tentokrát přímo nad tovární komplex; nad ním se však obrátila a odlétla. Nepochopili jsme dobře, že je to od amerických pilotů ohleduplné varovné gesto; dali nám dobře čtvrt hodiny času. Pak se vrátili; už daleko níž a v doprovodu stíhaček. Jenže těch nebylo třeba; protiletecká obrana o sobě vůbec nedala vědět. A pak začala se pod námi otřásat a kymácet země; teprve v tu chvíli jsme pochopili, že ti nad námi tentokrát míní svoji dosud neškodnou hru vážně. Kdo to zažil poprvé jako tehdy já, musel mít pocit, že se samo peklo otevřelo... Brzo následovala vlna druhá a třetí. “ — Dušan Jeřábek[8] Nálet 20. listopadu 1944[editovat | editovat zdroj] Pamětní deska pracovníkům Nejvyššího soudu na Paláci Morava V pondělí 20. listopadu 1944 vzlétlo 476 amerických bombardérů B-24 Liberator a Boeing B-17 z letecké základny v italském Bari. Jejich úkolem mělo být zničení rafinérie na výrobu syntetického benzinu v Blechhammeru (Blachownia) v jižním Polsku. Kvůli přízemní mlze a oblačnosti však dva útočné svazy (přes 280 letounů) dostaly rozkaz zaútočit na náhradní cíle.[9] Nejprve byla zasažena Opava, kde zahynuli 4 lidé. Nad Brno zamířilo 149 letadel, která při kobercovém náletu svrhla především na centrum a některá předměstí okolo 2 500 pum. Jednotlivé pumy vážily 50–500 kg a některé byly časované. Kromě pum bylo také svrženo 351 balíků s protiněmeckými letáky.[10] V tento den byl v Brně na inspekční cestě Karl Hermann Frank. Měl zde poradu s vojenskými veliteli a při vyhlášení poplachu se ukryl ve Starobrněnském klášteře.[11] Nálet probíhal ve třech vlnách: v 11.43, 11.48 a 12.05 hodin. Provedla jej 97. bombardovací skupina 5. bombardovacího křídla U.S. Army Air Forces. Po skončení druhé světové války se Američané za nálet omluvili. Při náletu zemřelo 578 lidí. Zničeno bylo okolo 200 domů a další byly poškozeny. Asi 6 000 obyvatel přišlo o své domovy.[10] Jiné prameny hovoří o asi 530 lidech bez přístřeší.[12] Zahynulo i 16 pracovníků Nejvyššího soudu, kteří mají pamětní desku na Paláci Morava na Malinovského náměstí. Ve škole na Mendlově náměstí zemřelo v krytu 40 dětí, když je zaplavila voda z parního potrubí.[13] Útok proběhl také na Přerov a Kroměříž. V Hodoníně si vyžádal 179 obětí, v Břeclavi 60 obětí a ve Zlíně 24 obětí.[14][15] Nálet 19. prosince 1944[editovat | editovat zdroj] Při posledním americkém krátkém náletu bylo svrženo z jediného, snad zbloudilého letadla, několik bomb a nezpůsobil žádné úmrtí. Mohlo jít o odlehčovací shoz. Čtyři bomby zasáhly náměstí Svobody (tehdy Viktoria-Platz) a tři Denisovy sady.[16] Sovětské nálety[editovat | editovat zdroj] Nálet 8. dubna 1945[editovat | editovat zdroj] Na Brno poprvé zaútočily sovětské bombardéry. V nedělním odpoledni byly za pěkného počasí stovky obyvatel v parcích a ulicích. Krátce po třetí hodině bez varování sirén začaly sovětské letouny shazovat více než 100 tříštivých bomb. Ty způsobily jen malé materiální škody, ale zabily desítky lidí, především v parku Koliště. Sirény se spustily až několik minut po útoku.[17] Nálety od 12. dubna 1945[editovat | editovat zdroj] Druhý sovětský nálet začal v 9 hodin ráno. Bombardéry přilétly od jihovýchodu a opět nebyly ohlášeny sirénami. Desítky tříštivých bomb zasáhly především hlavní nádraží, Křenovou ulici, a naše gymnásium, Cejl, náměstí Svobody, Zelný trh, Husovu, Veselou i Jánskou. Na Joštově ulici dostala zásah plně obsazená tramvaj. Náletem utrpěly i předměstí Komárov a Židenice. Druhý den brněnské školy přerušily výuku až do konce války.[17] Sovětské bombardování trvalo do 26. dubna, kdy město osvobodila Rudá armáda. Zahynulo při něm 274 obyvatel a 333 jich bylo zraněno.[4] ------------------------------------------------------------------------------------------------- Náletem utrpěly i předměstí Komárov a Židenice. Druhý den brněnské školy přerušily výuku . pondělí 25. srpna 2014 uplynulo 70 let od prvního leteckého náletu na Brno na sklonku II. světové války. U příležitosti tohoto výročí Muzeum města Brna připravilo výstavu Letecká válka – cíl Brno, která shrnuje dostupná fakta o bombardování Brna. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Promítán je zde německý propagandistický snímek, který nálety spojenců interpretoval jako teroristický čin, a konvolut dobových fotografií dokumentující rozsah škod v místech dopadů bomb. Připravena je rovněž maketa protileteckého krytu, jejímž cílem je navodit autentický pocit z bombardování. Umocňují jej také světelné efekty, zvuky sirén a bombardování. Atmosféru dokreslují i dobové artefakty: části letadel, modely bombardérů, dobový tisk, přetištěný leták protiletecké obrany apod. Mezi vystavenými exponáty je například zbytek z hodinového stroje z hlavního nádraží v Brně, který byl patentem brněnského hodináře J. A. Antla. Mechanismus byl unikátní v tom, že se z jednoho místa daly seřizovat hodiny na obou nádražních věžích. Při útoku 20. listopadu 1944 však byla zasažena pravá hodinová věž, která již poté nikdy nebyla obnovena. Hodinový stroj J. A. Antla byl pak nahrazen jiným. Výjimečným exponátem je rovněž dochovaná sovětská bomba, která dopadla 25. 4. 1945 na holičství v Kohoutovicích, ale nikdy nevybuchla. Jelikož letadlo, které ji shodilo, bylo krátce poté Němci sestřeleno, bylo možné dle dochovaných trosek později dohledat v ruských archivech i jméno pilota. Byl jím Viktor Sergejevič Kašutin, jemuž byl také v kohoutovickém lese postaven pomník. Bombu, samozřejmě zbavenou výbušnin, dodnes používá Pyrotechnická služba Policie ČR se sídlem v Brně k výukovým účelům. Po dobu trvání výstavy ji zapůjčila Muzeu města Brna. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- LeteckéBombardování Brnav letech 1944-45 VERZE PRO pc Mrkosova 35-37 Nálet: letectvo USA 25.8.1944 MRKOSOVA 35/37Nálet: letectvo USA 25.8.1944 4O43 43 BOMBY PŘIBÝVAJÍ Webová aplikace Bombardování Brna http://www.brno.cz/bombardovani/ byla spuštěna v den 70. výročí prvního spojeneckého náletu na Brno 25. 8. 2014. Původní databáze lokalit vybombardovaných v letech 1944 až1945 se opírala zejména o písemné a obrazové dokumenty uložené v archivech institucí zabývajících se historií Brna. Po zveřejnění aplikace se ozvala řada pamětníků, kteří upřesňovali, opravovali či doplňovali místa zásahů leteckých pum. Upozorněni jsme byli také na dosud méně známé historické prameny mapující závěr 2. světové války. Kromě upravených starších záznamů jsme tak na začátku roku 2015 mohli aplikaci obohatit o 343 nově vložených fotografií a 140 dosud nezaznamenaných zásahů leteckých pum. V současné době tak máme evidovaných 1194 dopadů bomb a k nim připojených 860 snímků. Všem, kteří přispěli do projektu Bombardování Brna vzpomínkou, příběhem, fotografií nebo radou kde pátrat, velmi děkujeme. Jsme si také vědomi, že práce na poznání historie těchto tragických okamžiků města Brna nekončí, a proto i nadále budeme přijímat Vaše podněty na aktualizaci stávajícího stavu webových stránek Bombardování Brna a sami pátrat po dalších dokumentech. O dalších změnách aplikace Vás pak budeme včas informovat. Kolektiv autorů Muzea města Brna, Archivu města Brna a Internetové encyklopedie dějin Brna. Své připomínky či doplnění k aplikaci posílejte na bomby@spilberk.cz. --- Aplikace je dostupná na adrese http://bombardovani.brno.cz, k dispozici je rovněž verze přizpůsobená pro mobilní telefony. Na výstavě je aplikace promítána na speciální stůl technologií Digital Signage, která umožňuje ovládání dotykem. Technologii do výstavy zapůjčila firma Boks s.r.o. Vznik aplikace iniciovalo Muzeum města Brna, na její tvorbě pak spolupracovalo s Archivem města Brna a řadou předních válečných historiků. Aplikace patří do skupiny map Internetové encyklopedie dějin Brna a náklady na její realizaci zajistil Magistrát města Brna. Technické zabezpečení aplikace, stejně jako celého Geografického informačního systému města obstarala společnost T-mapy. Nálety na Brno trvaly od srpna 1944 až do osvobození v dubnu 1945, město nejprve čelilo náletům letectva amerického, později sovětského. Zasaženo bylo přes 2 000 domů, bez střechy nad hlavou se ocitlo téměř 6 tisíc lidí. Nálety na dlouhou dobu poznamenaly tvář města, dodnes jsou po nich patrné stopy v podobě stavebních proluk či poničených fasád. Především však bombardování tragicky zasáhlo do osudu mnoha rodin, neboť si vyžádalo na 700 lidských životů. Nejen jako memento současníkům, ale také památce všech obětí je výstava věnována. Na výstavě je rovněž prezentována interaktivní webová aplikace, která na aktuální mapě města Brna zobrazuje přehled míst dopadů leteckých pum. Na připojených fotografiích si uživatelé mohou prohlédnout podobu zasažených lokalit těsně po náletech. Jelikož se město od té doby v mnoha částech hodně změnilo, lze si dopady bomb promítnout rovněž na historickou mapu. Přestože aplikace obsahuje 970 identifikovaných dopadů a téměř 500 fotografií, nejedná se o kompletní výčet. Řada bomb dopadla mimo městkou zástavbu, proto nejsou zdokumentovány. Aplikace bude postupně doplňována, k čemuž mohou přispět sami obyvatelé Brna. Pokud mají upřesňující informace případně fotografie, mohou napsat na mail bomby@spilberk.cz. Aplikace je dostupná na adrese http://bombardovani.brno.cz, k dispozici je rovněž verze přizpůsobená pro mobilní telefony. Na výstavě je aplikace promítána na speciální stůl technologií Digital Signage, která umožňuje ovládání dotykem. Technologii do výstavy zapůjčila firma Boks s.r.o. Vznik aplikace iniciovalo Muzeum města Brna, na její tvorbě pak spolupracovalo s Archivem města Brna a řadou předních válečných historiků. Aplikace patří do skupiny map Internetové encyklopedie dějin Brna a náklady na její realizaci zajistil Magistrát města Brna. Technické zabezpečení aplikace, stejně jako celého Geografického informačního systému města obstarala společnost T-mapy. Nálety na Brno trvaly od srpna 1944 až do osvobození v dubnu 1945, město nejprve čelilo náletům letectva amerického, později sovětského. Zasaženo bylo přes 2 000 domů, bez střechy nad hlavou se ocitlo téměř 6 tisíc lidí. Nálety na dlouhou dobu poznamenaly tvář města, dodnes jsou po nich patrné stopy v podobě stavebních proluk či poničených fasád. Především však bombardování tragicky zasáhlo do osudu mnoha rodin, neboť si vyžádalo na 700 lidských životů. Nejen jako memento současníkům, ale také památce všech obětí je výstava věnována.
  • Zdeněk Gryc  | 29.11.2023 22:11  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pondělí, 27. 11. 2023 v 21:53 Miroslav Tomanec, Ing., MBA | Pondělí, 27. 11. 2023 v 10:13 A jo – třebas stávku k vyhlášení boje proti ruské propagandě ve školách, to bych si představit dokázal. Ta by totiž dnes byla velmi potřebná. ———————————————————————————————– Jsem přesvědčen, že pokud by děti z dnešních škol věděli, že v ČR padlo na 150 000 tisíc vojáků tehdejší rudé armády a 33 000 rumunských vojáků při osvobozování naší republiky v porovnání s americkou OCHRANOU Němců v Plzni, před pomstou českých občanů, při které zemřel jeden americký voják, opět v dalším porovnání z tisícovkami zabitými českými civilistů při již zbytečných amerických bombardování Plzně v závěru války, bylo by dnes VELMI POTŘEBNÉ. --------------------------------------------------------------------------------------- Beranovy počty: 150 000 + 33 000 „jeden americký voják“ Pochopit to „bylo by dnes VELMI POTŘEBNÉ.“ Za darmo ani kuře nehrabe Beran Putinův DEMAGOG hrabe ZADARMO !
  • Zdeněk Gryc  | 29.11.2023 22:36  | Reagovat
    PS. ------------ KLÍČE Je smůla, že tento artefakt / při nedávném pohledu /je poněkud nešťastně umístěn. Tedy nikoli v mírném nadhledu, ale spíše "pohledově utopen", v zanedbaném prostoru bez začlenění do intimnějšího pozadí, které by vykrylo hmoty budov v pozadí. Velmi bych se přimlouval, aby byla alespoň v pozadí vysázena již trochu vzrostlejší ewergreen zeleň. Možná, že odborníci na parkové úpravy na magistrátu přijdou na něco vhodnějšího. Zdeněk | 2017-11-14 13:19:50 | Reagovat OSVOBOZENÍ BRNA RA Ilustrovat možno na story památníku Osvobození na Moravském náměstí v Brně. Profesor Kurial, architekt dostal stýpko, aby projel renesanční italská města a navrhl "nejlepší sokl ve střední Evropě", na sochu, o které se, myslím tehdy úplně nevědělo jak bude vypadat. Jeho návrh byl realisován a dlouho se nic nedělo. Brňáci leta koukali a dali monumentu název "Kamna", která tam dlouho a smutně tam stála. Později byla doplněna skulpturou „Vítězství Rudé armády nad fašismem“ od sochaře a také našeho profesora Vincence Makovského. President Masaryk si vážil busty, kterou vytvořil Makovský a vyžádal si, aby jeho posmrtnou masku odlil tentýž autor. Vzhled, ale zejména pohledový distanc pomníku se tak moc nezdál odborné brněnské veřejnosti. Úřady podumaly a obrátili se na našeho třetího profesora, Bohuslava Fuchse. Ten nám přednášel jak na to šel a proč. V rámci své přednášky nakreslil na tabuli půdorysy a řezy svého návrhu. Pomník "opticky nadzvedl trikem", tím že snížil terén – travnatou plochu u chodníku a vytvořil mělký plochý příkop, který pomník opticky monumentalizoval. To všechno byla dlouhá story. Dokonce naše holky kreslili na matrice vzletné česko-ruské texty, které byly na žulových plochách Kamen realisovány. Ty tam nyní nejsou. Obejděte pomník a najdete tam 3 jména v tomto historickém poředí: Kuriál - architekt Makovský - sochař Fuchs - parkové úpravy Zajímavá je cesta k nynějšímu názvu náměstí: • počátkem 19. století – Dikasterialplatz • 19. července 1860 – Lažanskýplatz • 15. prosince 1915 – Kaiser-Josef-Platz + Am Kiosk • 30. prosince 1918 – Lažanského náměstí + Kiosk • 6. prosince 1935 – Lažanského náměstí + Švehlova • 17. března 1939 – Lažanskýplatz + Švehlagasse • 19. března 1939 – Adolf-Hitler-Platz + Am Kiosk • 10. května 1945 – Lažanského náměstí + Kiosk • 25. září 1946 – náměstí Rudé armády • 25. května 1990 – Moravské náměstí Kaiser-Josef-Platz + Am Kiosk. . . monumentální pomník Josefa II. od sochaře Antona Breneka byl odstraněn a položen do křoví za zeď atelieru Makovského a Rozehnala v Rybářské ulici. Páni spolužáci, zejména tedy Karel Volavý, s laskavým patronátem profesora Rozehnala umístili Josefa II do uzavřeného parku areálu blázince v Brně - Černovicích. Takže závěr, chce to nejlépe tři, architekta, sochaře a zahradníka. Vždycky, když si vzpomenu na story, sochy matky s dítětem z Březinek, a její umístění, na zemi v oploceném areálu jihlavského, pasťáku, o Mgr. Vovsíkovi nemluvě. Tak závidím Josefu II. důstojné umístění na soklu v také oploceném areálu, brněnského blázince. ----------------------------------------------- JAK DOPADL Josef II. V Jihlavě. Památník - tank RA Gottwald u Domu zdraví.
  • Svatopluk Beran  | 30.11.2023 15:15  | Reagovat
    TEPRVE PO PROPUŠĚTĚNÍ ILEGÁLNĚ UNÁŠENÝCH DĚTÍ Z OKUPOVANÝCH ČÁSTÍ PALISTYNY ŽIDY, ZAČÍNÁ VYCHÁZET NAJEVO JAKÝMI ŽIDOVSKÝM MUČENÍM A ZVĚRSTVY SI TYTO DĚTI MUSELY PROCHÁZET V ŽIDOVSKÝCH VĚZNICÍCH OD ŽIDOVSKÝCH ZVÍŘAT - BACHAŘŮ. JSEM PŘESVĚDČEN ŽE SVĚT POŽENE ŽIDOVSKÝ STÁT PŘED MEZINÁRODNÍ ZODPOVĚDNOST ZA LÉTA A LÉTA DĚTSKÝCH UTRPENÍ V ŽIDOVSKÝCH VĚZENÍCH. Izraelsko-palestinská válka: osvobozené palestinské děti říkají, že spoluvězni byli „umučeni k smrti“ Nejméně pět palestinských vězňů bylo podle svědectví propuštěných mladistvých hlášeno mrtvými v důsledku zneužívání v izraelských věznicích. Palestinské děti propuštěné z izraelských věznic v rámci dohody o výměně vězňů mezi Hamasem a Izraelem uvedly, že byly v zajetí vystaveny mučení a že několik spoluvězňů bylo ubito k smrti. Dospívající patří mezi 39 Palestinců , kteří byli v neděli propuštěni z izraelského zadržování, v rámci třetí výměny zajatců mezi Izraelem a Hamásem, zatímco Hamás propustil 13 Izraelců zadržovaných v Gaze. Výměna se uskutečnila již třetí den v řadě uprostřed dočasného čtyřdenního příměří v Gaze, což bylo první takové zastavení bojů od začátku nepřátelských akcí 7. října. Mezi propuštěnými byl 18letý Khalil Mohamed Badr al-Zamaira. Bylo mu 16, když ho zadržely izraelské síly. Řekl, že palestinští vězni jsou ve vězení týráni a biti a s dětmi se nezachází jinak. "Nedělali rozdíly mezi starými a mladými," řekl Middle East Eye. "Dva náctiletí byli převezeni z věznice Ofer se zlomenými žebry. Nebyli schopni se pohnout." Podobně Omar al-Atshan , osvobozený palestinský teenager, řekl, že byl týrán a mučen ve věznici Naqab, kde byl držen před svým propuštěním. "To týrání bylo nepopsatelné," řekl Al-Džazíře během živého vysílání nedělního příjezdu propuštěných vězňů na okupovaný Západní břeh Jordánu. Řekl, že byli ve vězení běžně biti a ponižováni a že je nedostatek vody a jídla. Během propuštění jim izraelští vojáci nařídili, aby sklonili hlavy a pak je zbili, řekl. "Naše štěstí není úplné, protože ve vazbě jsou stále další zajatci," řekl a dodal, že jeden zajatec, kterého identifikoval jako Thaer Abu Assab, byl ve vazbě ubit k smrti. Byl vystaven příliš velkému bití. Křičeli jsme o pomoc, ale lékaři dorazili po hodině a půl poté, co už byl po mučení mrtvý. "Byl mučen kvůli otázce; zeptal se dozorce, zda existuje příměří. Pak byl ubit k smrti." Čtyři vězni umučení k smrti v Megiddu Další osvobozené dítě, Usáma Marmash, také poskytlo podobné svědectví Al-Džazíře. Šestnáctiletý mladík byl před propuštěním držen ve věznici Megiddo. Al-Džazíře řekl, že čtyři palestinští zajatci byli v Megiddu umučeni k smrti. Marmash řekl, že utrpěl zranění na chodidle a zádech kvůli bití. 'Moje vězeňské oblečení bylo bílé, ale pak zrudlo od krvavých skvrn. Jídla bylo velmi málo, řekl, a často bylo „nejedlé“. Dodal, že na cestě na Západní břeh s nimi bylo špatně zacházeno. "Cesta byla náročná. V autobuse vypnuli klimatizaci. Dusili jsme se," řekl. Na základě příměří mezi Hamasem a Izraelem by mělo být během čtyř dnů propuštěno asi 150 palestinských žen a dětských vězňů a 50 Izraelců držených v Gaze. Hamás zase propustil 13 izraelských vězňů, včetně devíti dětí, a také čtyři cizí státní příslušníky – tři Thajce a jednoho Izraelce-Ruska. https://www.middleeasteye.net/news/israel-palestine-war-freed-palestinian-children-fellow-prisoners-tortured-death
  • jihlavák  | 30.11.2023 16:04  | Reagovat
    Jak říkal pan rezident, musí dostat co potřebují. Ruské propagandě nevěřme. https://dailypost.ng/2023/11/28/bengue-patrick-shefir-brothers-yacht-purchases-and-call-for-transparency-in-ukrainian-leadership/ Kolik zaplatí naší penzisté?
  • Zdeněk Gryc  | 30.11.2023 16:05  | Reagovat
    12:56 AKTUALIZOVÁNO • 13:56 „Není to nic, z čeho by kdokoliv tady měl radost,“ komentoval pro Seznam Zprávy český ministr zahraničí Jan Lipavský účast šéfa ruské diplomacie na jednání OBSE ve Skopji. Během Lavrovova projevu spolu s dalšími ministry odešel. Článek /Od naší zvláštní zpravodajky ze Skopje/ „Důležité je, co zazní v našich projevech. Tam bude tvrdá kritika za barbarskou expanzivní válku proti Ukrajině. Je důležité trvat na principu, že daně se platí a že je třeba dodržovat principy, na kterých je OBSE postaveno,“ okomentoval pro Seznam Zprávy svůj odchod ze sálu Jan Lipavský. „Nikdo neměl potřebu u toho svítit,“ dodal ke svému rozhodnutí šéf české diplomacie a informoval, že s kolegy se na postupu domluvili již dříve. Jmenovitě pak zmínil například německou ministryni zahraničí Annalenu Baerbockovou. Konfrontujeme Rusko s jeho kroky, říká Lipavský Česká delegace projev ruského ministra zahraničí poslouchala pouze v zastoupení referenta, který má na starosti dezinformace. Diplomatické zdroje z výpravy pak přiblížily, že považovaly za nutné vyjádřit svou účastí podporu spolupráci v rámci OBSE, avšak odmítají poslouchat ruskou propagandu. Svatopluka Berana který má na starosti dezinformace v JL
  • Zdeněk Gryc  | 30.11.2023 20:09  | Reagovat
    Hrušínský: Mezi politiky jsem poznal i lumpy a zloděje Nechte se inspirovat životem, názory či zlomy v kariéře významných žen a mužů. Mezi hosty šéfredaktora Seznam Zpráv Jiřího Kubíka byli například astrofyzik Jiří Grygar, olympijská vítězka Ester Ledecká, zakladatel divadla Semafor Jiří Suchý, bývalý ministr Karel Schwarzenberg, zpěvačka Marta Kubišová, judista Lukáš Krpálek nebo psychiatr Radkin Honzák. V příštích týdnech uvedeme rozhovory s hercem a principálem Janem Hrušínským, spisovatelem Pavlem Kosatíkem nebo prezidentem Petrem Pavlem. -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Převážná většina nenávistných projevů, ačkoli se jedná o zřejmé porušení platných zákonů, zůstává netrestána. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Pro úplné selhání státu ve vymáhání svých vlastních zákonů na sebe museli úlohu bojovníků s nenávistí převzít občanští aktivisté, kteří s tím akceptují také pravidelnou spršku nenávisti namířenou vůči svým osobám. ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU.
  • Jan P  | 30.11.2023 20:17  | Reagovat
    Sakra, tohle chci vidět! https://www.youtube.com/watch?v=pJ2lxAzf7OQ
  • Svatopluk Beran  | 30.11.2023 20:51  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Čtvrtek, 30. 11. 2023 v 16:05 Diplomatické zdroje z výpravy pak přiblížily, že považovaly za nutné vyjádřit svou účastí podporu spolupráci v rámci OBSE, avšak odmítají poslouchat ruskou propagandu. ---------------------------------------------------------------------------------------------- KO.KOT LIPAVSKÝ, ARCHITEKT SOCIALISMU GRYC A DIPLOMATICKÉ ZDROJE Z VÝPRAVY - 5 SRPNA 2014 - pak přiblížily že NEpovažovaly za nutné vyjádřit svou účastí podporu spolupráci v rámci v UNHCR a odmítají poslouchat ruskou propagandu. https://www.unhcr.org/news/stories/unhcr-urges-ukraine-establish-central-registration-system-internal-displacement-tops Větší počet Ukrajinců přijíždí a pobývá v Rusku v bezvízovém režimu. Ruské úřady odhadují, že od začátku roku v rámci tohoto programu dorazilo kolem 730 000 Ukrajinců, včetně 168 000, které viděla Federální migrační služba. Přibližně 80 procent Ukrajinců zůstává v pohraničních oblastech, zatímco jiní se stěhují za přáteli nebo příbuznými do jiných částí země. Více než 585 přechodných ubytovacích zařízení hostí 42 486 lidí. Ruské úřady přijaly několik nařízení, aby usnadnily dočasný pobyt Ukrajinců přijíždějících na jeho území.
  • Svatopluk Beran  | 30.11.2023 21:10  | Reagovat
    dnes 13:04 – Skopje Vojtěch Bauer Lipavský ukázal Lavrovovi diplomatický prostředníček. -------------------------------------------------------------------------------------------- SLEDOVAL JSEM DOBŘE LIPAVSKÉHO, KDYŽ ZVEDL NEOCHVĚJNĚ PROSTŘEDNÍČEK :) ZOČI VOČI LAVROVOVI. LAVROV SE NAPŘED ROZKLEPAL, PAK SE MU PODLOMILA KOLENA A KDYŽ UVIDĚL NEOCHVĚJNOU STATEČNOST LIPAVSKÉHO TAK NAMÍSTĚ ZKOLABOVAL. JESTLI SE NEPLETU, TAK JE LAVROV STÁLE VE SKOPII NA IPCE A NEVÍ CO SI ZE STATEČNOSTÍ LIPAVSKÉHO DO BUDOUCNOSTI POČÍT. :) :) :)
  • Zdeněk Gryc  | 30.11.2023 21:33  | Reagovat
    ČAS NA VÝBĚH ANONYMNÍHO DOBYTKA Z BERANOVY STÁJE: 1.Jan P říká: Čtvrtek, 30. 11. 2023 v 20:17 kdo dál ?
  • Zdeněk Gryc  | 30.11.2023 21:47  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Pondělí, 27. 11. 2023 v 21:53 Jsem přesvědčen, že pokud by děti z dnešních škol věděli, že v ČR padlo na 150 000 tisíc vojáků tehdejší rudé armády a 33 000 rumunských vojáků při osvobozování naší republiky v porovnání s americkou OCHRANOU Němců v Plzni, před pomstou českých občanů, při které zemřel jeden americký voják, ------------------------------------------------------------ DEMAGOGIE Po únoru 1948 + dnes: Svatopluk Beran říká: Pondělí, 27. 11. 2023 v 21:53 Jsem přesvědčen, že pokud by děti z dnešních škol věděli, že v ČR padlo na 150 000 tisíc vojáků tehdejší rudé armády a 33 000 rumunských vojáků při osvobozování naší republiky v porovnání s americkou OCHRANOU Němců v Plzni, před pomstou českých občanů, při které zemřel jeden americký voják, ------------------------------------------------------------------------------------ Historie První pokus o vztyčení památníku americkým osvoboditelům Plzně se uskutečnil již krátce po skončení druhé světové války. V roce 1946 byla uspořádána výtvarná soutěž, ve které byl vybrán návrh akademického sochaře Oskara Kozáka. Základní kámen památníku byl položen ještě téhož roku, další stavbu však zhatil nástup komunistů k moci. Po únorovém puči roku 1948 byly vzpomínky na Američany režimem vymazány z učebnic historie, oficiální ideologie hlásala, že Československo osvobodila pouze Rudá armáda. Na stavbu památníku tak nebylo ani pomyšlení. Po Sametové revoluci roku 1989 se však výstavba památníku stala pro občany i pro vedení města prioritou.[2] Občané, kteří přes 40 let nemohli řádně uctít své osvoboditele, toužili po místě, které by bylo důstojnou připomínkou událostí roku 1945, a které by sloužilo jako místo vzpomínkových a pietních aktů. Základní kámen památníku byl položen již roku 1990 za účasti tehdejšího prezidenta Václava Havla a americké velvyslankyně v Česku Shirley Temple-Blackové.[1][2] V roce 1993 proběhla architektonická soutěž na podobu pomníku, vítězný návrh sochaře Vladimíra Preclíka však narazil na odpor veřejnosti.[1][2] Konečný návrh památníku je tak výsledkem workshopu, který uspořádala plzeňská radnice. Na výsledné podobě památníku se podíleli mimo jiné Jan Soukup (podoba pylonů) či František Bálek (bronzové prvky), dílo je však oficiálně považováno za kolektivní anonymní práci. Památník byl slavnostně odhalen v květnu roku 1995 při oslavách 50. výročí osvobození Plzně americkou armádou. / arch. Sirotek, v atelieru V.Makovského na FA v Brně, na svém pojetí památníku, také pracoval /
  • Zdeněk Gryc  | 30.11.2023 21:51  | Reagovat
    PUTINŮV SNAŽIVÝ DEMAGOG: Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 30. 11. 2023 v 21:10 dnes 13:04 – Skopje Vojtěch Bauer Lipavský ukázal Lavrovovi diplomatický prostředníček. ——————————————————————————————– SLEDOVAL JSEM DOBŘE LIPAVSKÉHO, KDYŽ ZVEDL NEOCHVĚJNĚ PROSTŘEDNÍČEK ? ZOČI VOČI LAVROVOVI. LAVROV SE NAPŘED ROZKLEPAL, PAK SE MU PODLOMILA KOLENA A KDYŽ UVIDĚL NEOCHVĚJNOU STATEČNOST LIPAVSKÉHO TAK NAMÍSTĚ ZKOLABOVAL. JESTLI SE NEPLETU, TAK JE LAVROV STÁLE VE SKOPII NA IPCE A NEVÍ CO SI ZE STATEČNOSTÍ LIPAVSKÉHO DO BUDOUCNOSTI POČÍT. ? ? ?
  • Zdeněk Gryc  | 30.11.2023 21:57  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 30. 11. 2023 v 21:10 "JESTLI SE NEPLETU" ---------------------------------- PLETE !!! A PODVÁDÍ: Svatopluk Beran říká: Pondělí, 20. 11. 2023 v 8:52 DNEŠNÍ ŽIDOVSKÉ BARBARSTVÍ NA CIVILISTECH V MODERNÍM DEMOKRATICKÉM ZÁPADNÍM SVĚTĚ SROVNATELNÉ S AMERICKÝM A FAŠISTICKÝM VYVRAŽĎOVÁNÍM CIVILISTŮ VE 2SV V POROVNÁNÍ S AMERICKO-RUSKOU VÁLKOU O RUSKÉ SUROVINOVÉ UHLÍKOVÉ ZDROJE DENES NA UKRAJINĚ. ———————————————————————————————- „Organizace, kterou zastupuji,… …Za prvé, ano, chápu, že civilní oběti jsou realitou války… „Vím to. Osobně jsem po sebevražedném atentátu v roce 2010 dával roztrhané, rozbité a ohořelé civilní mrtvoly do pytlů,“
  • Zdeněk Gryc  | 30.11.2023 22:25  | Reagovat
    Beranova přitakávačka PRO VYROVNANOST: ---------------------------- Pane Gryci. Ano, může se stát, že schůzka nedopdne. Ovšem v případě pana Tomance jde spíše o pravidlo. Sám jsem zažil podobné, když jsem se před léty včas dostavil na smluvenou schůzku. Byl sice přítomen, ovšem "zaneprázdněný", tedy nikoliv pracovně. Vzal jsem to jako projev neúcty ke staršímu člověku. Dále bez komentáře. Bez publikování. Děkuji Zdraví Vladimír Havlíček 14.11.2023 ----------------------- PRÁVĚ DNES Pane Gryci. Tohle oceníte pouze vy, architekti. Neotřelé, odvážné. Hlavně neuvěřitelné.? Zdraví Vladimír Havlíček 29.11.2023 ---------- Původní e-mail ---------- Od: JosPrenos@seznam.cz Komu: Datum: 29.11.2023 18:39:27 Předmět: ukrajinská výstavba -------------------------------------- OK, rád bych to ocenil, ale nevím co ? Pane Vladimíre Havlíčku
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2023 09:02  | Reagovat
    GRYCI JSI TYPICKÝ AMERICKÝ HÝKAJÍCÍ OSEL, GEBLSOVSKÝ OPISOVACÍ OSEL, S MINULOSTÍ ARCHITEKTA SOCIALISMU. TAK S TAKOVÝMI LIDMI JAKO JSI TY, SI TU TA EKONOMICKY HLOUPÁ VLÁDA ODS, POTAŽMO CELÉ PĚTIKOALIČNÍHO DEMAGOGICKÉHO USKUPENÍ, PLUS PRESIDENT VÁLEČNÝ ZLOČINEC, ROCHTÁ JAK PRASÁTKA NA HNOJI. NESKUTEČNÝ, NESKUTEČNÝ, NESKUTEČNÝ JAK OBYČEJNÍ NÝMANDI BYLI VČERA V TELEVIZI FIALA, VÁLEK I TEN REPORTÉT ČT24 VEDLE OBYČEJNÉHO ČESKÉHO GYNEKOLOGA. - ALE ON ASI NEBUDE ZCELA OBYČEJNÝ ČLOVĚK - TAK TEN DOKTOR TO BYLA TŘÍDA, JAK HOM VŠICHNI CHTĚLI PODVODAMA, STISKEM RUKY ČI ÚTOKEM ZPRAVODAJE ČT24, ZAHNAT DO STROUHY, Z KTERÉ UŽ BY SE NEVYHRABAL A ON STÁLE S NADHLEDEM A BEZ AROGANCE A ÚTOKŮ, TOMU HLUPÁKU ZPRAVODAJCI ČT A MINISTROVI I PŘEDSEDOVI TÉHLE VLÁDY JASNĚ ŘÍKAL ŽE JSOU PODRAZÁCI A HŇUPOVÉ. AŽ NESKUTEČNÉ BYLO JAK TEN BLBEC VÁLEK VYTRHL TOMU DOKTOROVI RUKU A ZAČAL JÍ TŘÁST, NAČEŽ TEN DEBIL REPORTÉR TO KONSTATOVAL SLOVY ŽE JE RÁD, ŽE SE DOHODLI. TO BYLO NAPROSTO SMĚŠNÉ CO TAM VE SPOLEČNOSTI ČESKÉ TELEVIZE A VLÁDY PŘEDVÁDĚL DNEŠNÍ ČESKÝ POLITICKÝ SYSTÉM. TO BY HAVEL ČUMĚL.
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2023 11:20  | Reagovat
    Zdeněk Gryc říká: Čtvrtek, 30. 11. 2023 v 21:57 Svatopluk Beran říká: Čtvrtek, 30. 11. 2023 v 21:10 „Organizace, kterou zastupuji,… …Za prvé, ano, chápu, že civilní oběti jsou realitou války… „Vím to. Osobně jsem po sebevražedném atentátu v roce 2010 dával roztrhané, rozbité a ohořelé civilní mrtvoly do pytlů,“ ----------------------------------------------------------------------------------------- GRYCI, TY GEBLSOVSKEJ OPAKUJÍCÍ SE VOLE Z VOLEVČIC A AMERICKEJ VOSLE HÝKAJÍCÍ POŘÁD DOKOLA, UŽ JEDNOU JSEM SEM NAPSAL, ŽE ČLÁNEK JSEM NEPSAL JÁ, NENÍ TO MÁ ŽIVOTNÍ ZKUŠENOST, ALE ZCELA Z TÍM JAK JE NAPSANÝ, TAK NA PODKLADĚ HYSTORICKÝCH, KULTURNÍCH ČI VÁLEČNÝCH DOKUMENTŮ POPISUJÍCÍCH ZAKONY VÁLKY A JEJICH DŮSLEDKY, SOUHLASÍM. XXXXX TĚ ODHADL NAPROSTO PERFEKTNĚ A JINAK NEŽ VULGÁRNĚ SE TY A TVŮJ MYŠLENKOVÝ HNŮJ, KTERÝ KYDÁŠ A KOLEM ROZHAZUJEŠ, NEDÁ POPISOVAT. JEDINĚ ARCHITEK VÝSTAVBY SOCIALISMU PRO KOMUNISTY, POSTIŽENÝ DNEŠNÍM AMERIKANISMEM A FIALOVÝMRAKUŠANEM, JE SCHOPEN PŘISPÍVAT NA TYTO BLOGY TVÝM ZPŮSOBEM.
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2023 17:32  | Reagovat
    OMLOUVÁM SE PANU TOMANCOVI, POKUD UZNÁ ZA ZPRÁVNÉ, AŤ KLIDNĚ TENTO MŮJ PŘÍSPĚVEK ODSTRANÍ. KONEČNĚ MÁM POTĚŠUJÍCÍ ZPRÁVU A MRZÍ MNE, ŽE JÍ NEMOHU DÁT POD PŘÍSPĚVEK PANA GRYCE S NÁZVEM ZLO. JEHO PŘÍSPĚVEK ,,ZLO,, BY MĚL ZNÍT PODLE MNE ,,ZLO VERZUS NEOLIBERÁLNÍ AMERICKÉ DOLAROVÉ NEKRYTÉ DOBRO. TEDY VLASTNĚ KRYTÉ AMERICKÝMI VÁLKAMI PO CELÉM SVĚTĚ DO KTERÝCH SE ZASE VYTÁHNOU ČÁSTEČNĚ KRYTÉ PROSTŘEDKY SMĚNY BĚŽNÝCH OBČANŮ OKRADENÝCH FIALOVOU PĚTIKOALIČNÍ VLÁDOU PRO POTŘEBY PODPORY AMERICKÉ VÁLKY NA UKRAJINĚ PROTI RUSKU. Přichází k nám další fantastická investice do navyšování ČÁSTEČNĚ KRYTÝCH PROSTŘEDKŮ SMĚNY pro NAVÝŠENÍ ČÁSTEČNĚ KRYTÉHO KAPITÁLU, nezbytného pro další a další pravicové ŠKRCENÍ SOCIÁLNÍCH JISTOT ŘADOVÝCH OBČANŮ PŘI NAVYŠOVÁNÍ CELKOVÉ SVĚTOVÉ CHUDOBY A ŽIVOTA NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH PRO OBČANY PRACUJÍCÍMI POUZE POMOCÍ SVÝCH RUKOU. TAK NÁM TU TA HAVLOVINA HEZKY VZKVÉTÁ. V EVROPĚ VÁLKY A NÁRUST OBYVATEL, JENŽ ZA SVOU OSMIHODINOVOU RUČNÍ PRÁCI V NEPŘETRŽITÝCH PROVOZECH BUDOU ODKÁZÁNI NA SOCIÁLNÍ DÁVKY, ŽEBRÁNÍ O OŠETŘENÍ, NEBO POTRAVINY Z POTRAVINOVÝCH BANK. ČI VE STAROBNÍM VĚKU NA LICOMĚRNOST NEOLIBERÁLNÍHO AMERICKÉHO SYSTÉMU VÁNOČNÍCH, SPORTOVNÍCH ČI UMĚLECKÝCH CHARIT. Poměrně nenápadná česká firma – technologická Keboola získala velkou finanční injekci. Investoři v čele s americkým fondem Viking Global Investor do ní aktuálně poslali 32 milionů dolarů, v přepočtu více než 700 milionů korun. https://vikingglobal.com/ NAŠE ASPIRACE V naší snaze být trvalým správcem aktiv se každý den snažíme o investiční a provozní dokonalost. Usilujeme o nejvyšší výnosy upravené o riziko pro naše investory. NENÍ NAD TO DOBŘE INVESTOVAT AMERICKÉ NEKRYTÉ INFLAČNÍ PROSTŘEDKY SMĚNY.
  • Jan P  | 01.12.2023 17:37  | Reagovat
    Kdyby tak dělnická třída měla stejný smysl pro jednotu jako vládnoucí třída… Henry Kissinger: Čína vzdává hold „starému příteli“, když Putin po smrti diplomata oslavuje „moudrého státníka."
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2023 17:58  | Reagovat
    NO A O CO JDE ČESKÉ KEOOBOLE? ALE SAMOZŘEJMĚ I SPOUSTĚ JINÝCH FIREM AMERICKÝCH, ČÍNSKÝCH ČI ŽIDOVSKÝCH. HLEDAT A UPLATŇOVAT SYSTÉM TEDY - platformu na zpracování dat - KTERÁ DOKÁŽE SPOJIT VEŠKERÉ ,,POTŘEBNÉ INFORMACE,, DÍKY TÉTO PLATFORMĚ se firemní i externí data ,,Z LIBOVOLNÝCH ZDROJŮ,, dokážou zobrazit na jednom místě. NO KOMUNISTI BY MĚLI RADOST. NA CO PLATIT ASTÉBÁKA, KDYŽ SI TO STÁT A SILOVÉ SLOŽKY UDĚLAJÍ PŘES ,,RÁDOBY NEZÁVISLOU PLATFORMU,, HLAVNĚ KAŽDÝ KDO CHCETE BÝT SVOBODNÝ PODLE HAVLA, POUŽÍVEJTE CO NEJVÍC APLIKACÍ A APLIKAČNÍCH RÁDCŮ KDE JE NEJLEPŠÍ JÍDLO, KDE JSOU NEJLEVNĚJŠÍ POTRAVINY, JAK SE SPRÁVNĚ SOULOŽÍ, NASTAVTE SI VLASTNÍHO DOKTORA, VLASTNÍHO PRODEJCE A BANKÉŘE, PROSTĚ TOHO DO TELEFONU O SOBĚ CO NEJVÍCE VYBLEJTE. UŽ BRZY SI TO DOKÁŽE STÁT A POLICIE DÁT VŠECHNO NA JEDNO MÍSTO O KAŽDÉM Z VÁS.
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2023 18:09  | Reagovat
    Jan P říká: Pátek, 1. 12. 2023 v 17:37 Kdyby tak dělnická třída měla stejný smysl pro jednotu jako vládnoucí třída… Henry Kissinger: Čína vzdává hold „starému příteli“, když Putin po smrti diplomata oslavuje „moudrého státníka.“ ----------------------------------------------------------------------------------------------- JANE VŽDYCKY JE ZTMELÍ VIRTUÁLNÍ PRACHY, TO JE TO, CO SEM PŘES USA A HAVLA BYLO VTAŽENO A PRO VĚTŠINU OBČANŮ TO JE TO, CO JE NEJVÍC NA SVĚTĚ. PRINCIP POHAVLOVSKÉHO ČESKÉ ŠKOLSTVÍ NA TOM MÁ NEJVĚTŠÍ PODÍL. POKLESLÁ INDIVIDUÁLNÍ MORÁLKA JAKO V USA, A ,,RÁDOBY ŠTĚSTÍ,, JSOU URČENY A PREZENTOVÁNY HOŘÍCÍM PAÍREM - PAPÍROVÝMI PENĚZI, A NULAMI A JEDNIČKAMI NA PAMĚŤOVÝCH DEKÁCH POČÍTAČŮ.
  • Jan P  | 01.12.2023 18:28  | Reagovat
    Sváťo, nemusí to tak být. Ale bude to tak, pokud to nezastavíme. Třídní solidarita hyperburžoazie. Americká vládnoucí třída. EU vládnoucí třída. Ruská vládnoucí třída. Čínská vládnoucí třída: Nic než láska a chvála pro Henryho Kissingera.
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2023 18:34  | Reagovat
    AMERICKÁ PROPAGANDA JEDE ÚSTY ČECHA LANDOVSKÉHO V NATO, NA PRINCIPU BARNEYSGEOOBLSE PAUBLIC RELATIONS, NAPLNO. Rusko jde proti světu a zaplatí za to velkou cenu, říká Landovský. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-rusko-jde-proti-svetu-a-zaplati-za-to-velkou-cenu-rika-landovsky-240800#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz PŘIČEMŽ SVĚTEM JE PODLE BLBŮ Z NATA MYŠLEN ANI NE MILIARDOVÝ POTENCIÁL OBČANŮ TRANSATLANTICKÉHO VALU A SEDMIMILIARDOVÝ ZBYTEK OBČANŮ SVĚTA A JEHO MYŠLENKOVÝ POTENCIÁL PODLE NICH NEEXISTUJE. V JEJICH MOZCÍCH NEPŘIPADAJÍ V ÚVAHU JINÉ EKONOMICKÉ VARIANTY, JAKO JE USA A JEHO DVOUPROCENTNÍ INFLAČNÍ SYSTÉM JIŠTĚNÝ NATem, KTERÉ JSOU PODLE NICH ZŘEJMĚ ,,PŘÍRODNÍ A UŽ NIKDY NEMĚNNÉ PLANETÁRNÍ ZÁKONY,, ASI NEZNAJÍ KOPERNÍKA, TYCHO DE BRAHA, GALILEA ČI NEWTONA. TAKHLE NĚJAK ASI VYPADALA GEBLSOVA MASÍRACE OBČANŮ A PROPAGANDA V PROSPĚCH HITLERA, V NĚMECKU.
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2023 18:50  | Reagovat
    Hennry Kissinger byl velice chytrý Žid, něco jako Žid Nathan Rothschild, či Albert Einstein. Ovšem lidskou morálkou a čemu oba dva první Židovští parchanti prodali svůj pozemský život, nesahali vědci Einsteinovi, ani do polovic kotníků. Jane tady nechci vést debatu o našich možnostech, ale je to jistě tak nějak jak píšeš.
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2023 20:30  | Reagovat
    Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU.
  • Jan P  | 01.12.2023 20:30  | Reagovat
    Svatopluku Beranovi Díky za názor. Jistě, množství válečných zločinů a porušování lidských práv spáchaných vládou USA a Izraele za posledních několik desetiletí je ohromující. Bohužel neexistuje žádný mezinárodní orgán ani kolektivní síla, která by je pohnala k odpovědnosti. Což vyvolává otázku... skončí to někdy?
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2023 20:35  | Reagovat
    ZLO Zdeněk Gryc | Pátek, 1. 12. 2023 v 11:54 Roman Podrázský – Wikipedie https://cs.wikipedia.org/wiki/Roman_Podrázský Meditační zahrada v Plzni – Památník obětem zla vznikla v Plzni-Doudlevcích díky politickému vězni panu Luboši Hruškovi (20. července 1927 – 30. června 2007), který původně svou ovocnou zahradu přeměnil na okrasný park a později na Památník obětem zla.
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2023 20:51  | Reagovat
    Jan P říká: Pátek, 1. 12. 2023 v 20:30 Svatopluku Beranovi Díky za názor. Jistě, množství válečných zločinů a porušování lidských práv spáchaných vládou USA a Izraele za posledních několik desetiletí je ohromující. Bohužel neexistuje žádný mezinárodní orgán ani kolektivní síla, která by je pohnala k odpovědnosti. Což vyvolává otázku… skončí to někdy? PUTIN ZDENACIFIKUJE MAĎARSKO a SLOVENSKO ŽÁDNÝ PROBLÉM OKUPACE 1945 BRATRSKÁ POMOC 1968 BERAN + ANONYMOVÉ "Jistě, množství válečných zločinů a porušování lidských práv spáchaných vládou USA a Izraele" SOUDIT SE NEBUDE V HAAGU ale v Praze tribunálu předsedá Svatopluk Beran Díky za názor. Jistě, množství válečných zločinů a porušování lidských práv spáchaných vládou USA a Izraele za posledních několik desetiletí je ohromující. Bohužel neexistuje žádný mezinárodní orgán ani kolektivní síla, která by je pohnala k odpovědnosti. Což vyvolává otázku… skončí to někdy? ANO RUDÉ TANKY PŘIJEDOU NA VÁCLAVÁK natankují a pokračují LAMANČ KANÁLU natankují trochu problém bude nalodit se a opakovat, ale opačně den D a pláž OMAHA hodně zdraví Beranovi, na rudém tépichu v Moskvě. viz. Zeman
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2023 20:57  | Reagovat
    pak zbude jako za NÁCKŮ i KOMOUŠŮ poslouchat BBC News
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2023 21:16  | Reagovat
    ZÍTRA SE PLAVE MEMORIÁL OLDŘICHA HÁJE ----------------------------- Berka říká: Úterý, 26. 2. 2019 v 0:34 Háj Oldřich, narozen 12.01.1932, evidován nejprve jako tajný spolupracovník (spisová značka 806006), následně jako agent – svazek č. 18060, správa StB Brno Proč spoluzbabělci ? Prostě chtěli jet do Steyru, tak jeli. Účel světí prostředky. Gryc chtěl do Švédska, tak jel. Stačilo jen po návratu zajít na kafíčko, že… Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne. To z něj rozhodně nedělá žádného hrdinu – hrdinství totiž k tomu potřeba nebylo. Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat. -------------------------------------------------------- ČESTNÝ OBČAN JIHLAVY nebo ŠEDÁ KOLABORANTSKÁ SVINĚ ?
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2023 22:00  | Reagovat
    USA NABÍDNOUT JEJICH VLASTNÍ DOBROVOLNÝ ODCHOD PŘES OMAHU A ANGLII ZPĚT NA OSTROV MEZI ATLANTIKEM A TICHÝM OCEÁNEM. TAM SI KLIDNĚ MOHOU POKRAČOVAT V BUDOVÁNÍ SVÉ EKONOMICKÉ OSTROVNÍ DOMINANCE ZA NEKONEČNÉHO VYVRAŽĎOVÁNÍ SVÝCH OBČANŮ SAMI SEBOU. JSEM PŘESVĚDČEN ŽE PO VYVRAŽDĚNÍ AMERICKÝCH DOMORODCŮ A STOLETÉM VYVRAŽĎOVÁNÍ PO CELÉM SVĚTĚ UŽ THO NAKRADENÝHO MAJETKU MUSÍ MÍT DOST. ŽÁDNÁ DALŠÍ FINANČNÍ PODPORA AMERICKÝCH SVĚTOVÝCH VRAŽDĚNÍ, NA ÚKOR ČESKÝCH I EVROPSKÝCH OBČANŮ. AMERICKÁ OBCHODNÍ DOKTRÍNA PRESIDENTA WILSONA, PO PODVODNÉM NASTOLENÍ CENTRÁLNÍ BANKY FED A HOSPODÁŘSKÝCH KRIZÍ I VOJENSKÝCH DEVASTACÍ SVĚTA, BY MOHLA BÝT UŽ UKONČENA. EKONOMICKÁ PODORA FAŠISTICKÉHO NĚMECKA I JAPONSKA PŘED 2sv A NÁSLEDNÉ VYTĚŽENÍ TĚCHTO AMERICKÝCH INVESTIC Z 2sv, JE JIŽ DOSTATEČNÉ. https://www.theatlantic.com/video/index/542499/marshall-curry-nazi-rally-madison-square-garden-1939/ Na velkovýrobu vybudované hospodářství nutně potřebuje velkospotřebu a vyžaduje si i surovinové základny, které by byly odbytištěm těchto hotových výrobků. Americké hospodářské zájmy se nemohou isolovat jen na americkou pevninu, neboť jejich polem působnosti se stává celý svět. JSOU LI TYTO ZÁJMY PŘÍLIŠ NEBEZPEČNĚ OHROŽENY, SPOJENÉ STÁTY, NEMAJÍ LI RADIKÁLNĚ MĚNIT LINII, PO KTERÉ KRÁČEJÍ, JSOU PŘIPRAVENY HÁJIT JI I VOJENSKY. ŽÁDNÉ RUSKO ANI USA NA ÚZEMÍ EVROPY. EVROPA BEZ AMERICKÝCH, RUSKÝCH I ČÍNSKÝCH DOKTRÍN. KDO NABÍDNE VÝNOSNĚJŠÍ OBCHOD, TEN MÁ PŘEDNOST.
  • Svatopluk Beran  | 01.12.2023 22:25  | Reagovat
    Aby bylo jasno kdo byl řečníkem na sjezdu několika desítek tisíc amerických fašistů tři neděle před zabráním ČR NĚMECKÝMI FAŠISTY, a jak přiložená fotka dokazuje, tolerovaných ještě ve velkých průvodech na největších amerických bulvárech 30 října 1939. Byl to Fritz Julius Kuhn, občan USA narozený v Německu. Typická americká taktika, zafinancovat běžící problém kdekoliv ve světě a pak z něj vytřískat maximum jak finančního tak územního zisku. PŘIŠLI DO EVROPY I JAPONSKA ABY Z NICH UŽ NIKDY VOJENSKY V ZÁJMU SVÉ OBCHODNÍ MAXIMALIZACE ZISKU, NIKDY NEODEŠLI. V březnu 1936 vznikla nová organizace German-American Bund v Buffalu. Vůdcem (Bundesführerem) této nové organizace se stal Fritz Julius Kuhn, občan USA narozený v Německu, veterán bavorské pěchoty z první světové války. V této době organizace založila tři výcvikové tábory - Camp Nordland v Sussex County v New Jersey, Camp Siegfried v Yaphanku ve státě New York a Camp Hindenburg v Graftonu, Wisconsin. https://cs.wikipedia.org/wiki/German-American_Bund
  • Zdeněk Gryc  | 01.12.2023 23:10  | Reagovat
    Oldřich Háj ČESTNÝ OBČAN JIHLAVY nebo ŠEDÁ KOLABORANTSKÁ SVINĚ ? ---------------------------------------- MÍSTA NA HŘBITOVĚ v Jihlavě ? ----------------------------------- Svatopluk Beran říká: Středa, 1. 2. 2023 v 18:17 PANE GRYC TAK UŽ KUPUJTE VNOUČATŮM MUNDURY A KUPUJTE MÍSTA NA HŘBITOVĚ. VELICE BRZO PŮJDOU. ------------------------------ proč a kam Sváťo ?
  • Svatopluk Beran  | 02.12.2023 07:45  | Reagovat
    TAKŽE PO TŘETÍ, KDYŽ STÁLE NEJSI SCHOPEN POCHOPIT PSANOU ČEŠTINU GRYCI. POŠLE JE V BUDOUCNOSTI TYP DNEŠNÍ ČESKÉ PROAMERICKÉ NEOLIBERÁLNÍ PRAVICOVÉ VLÁDY, VRAŽDIT PRO BLAHO A ZISK SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH KAMKOLIV DO SVĚTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KAŽDÝ KDO PODORUJE TUHLE AMERICKOU PROXI VÁLKU NA UKRAJINĚ DO POSLEDNÍHO UKRAJINCE, ZNIČENÍ UKRAJINY, OYDÍRÁNÍM ČESKÝCH DŮCHODCŮ, ZDRAŽOVÁNÍM ENERGIÍ ATD. ABYCHOM POTOM MOHLI ZASE NAŠI PODNIKATELÉ ODÍRAT UKTAJINCE ZA PLATBU ZA VÝSTAVBU AMERICKÉ UKRAJINY, JAKO NÁSTUPNÍHO MÍSTA PRO PŘÍMOU AMERICKOU VÁLKU PROTI RUSKU A JEHO SUROVINOVÝM ZDROJŮM SIBIŘE, NAMÍSTO ABY USILOVAL O MÍR A NEUTRALITU UKRAJINY, MEZI DVĚM KAPITALISTICKÝMI VELMOCEMI, SI KOLDUJE O VLASTNÍ RODINÉ INVESTICE DO DALŠÍCH AMERICKÝCH OBCHODNÍCH VÁLEK KDEKOLIV PO SVĚTĚ, ZAJIŠŤOVANÝCH ÚTOČNÝM A VRAŽDÍCÍM VOJENSKÝM PAKTEM NATO, POD ORGANIZOVÁNÍM USA A DNES DOKONCE I ČESKÉHO VÁLEČNÉHO ZLOČINCE PETRA PAVLA. A JAK UŽ TĚ GRYCI ZNÁM JAKO UDAVAČE A PROVOKATÉRA JE MI PŘEDEM JASNÉ, ŽE SE Z TOUTO MOU ODPOVĚDÍ OKAMŽITĚ POHRNEŠ NA POLICII ČR.
  • Svatopluk Beran  | 02.12.2023 08:31  | Reagovat
    VČERA ZEMŘEL ČESKÝ CHOREOGRAF JOSEF PROUZA, KTERÝ PRO MOJÍ DCERU VYMYSLEL A POSTAVIL Z TANEČNÍHO HLEDISKA NÁSLEDNÝ TANEČNÍ KLIP V JEDNOM Z LOMŮ U PLZNĚ NA NÁDHERNOU PÍSNIČKU EASY ON ME. TENTO KLIP SEM UMIŤUJI Z ÚCTY K JOSEFU PROUZOVI ZA JEHO ŽIVOTNÍ POSLÁNÍ TANEČNÍHO CHOREGRAFA A CO DOKÁZAL PRO MOJI DCERU VYMYSLET https://www.youtube.com/watch?v=qFZduwbP5L8 V PONDĚLÍ JSEM BYL NA JIHLAVSKÉ RADNICI SE PODÍVAT NA PŘEDVÁNOČNÍ KONCERT JIHLAVSKÝCH RARACHŮ SPOLU S JIHLAVSKÝM DĚTSKÝM PĚVECKÝM SBOREM V NĚMŽ VYSTUPOVALA JAKO VYNIKAJÍCÍ SOLISTKA I JEDNA NÁDHERNÁ ZPĚVAČKA BLONDÝNKA, VY ASI VÍTE KDO TO BYL PANE GRYC. JÁ SE VŽDY BUDU MAXIMÁLNĚ SNAŽIT O TO, ABY TITO NAŠI POTOMCI, PRO KTERÉ SE BUDE PO NÁS TOČIT NA PÁR DESÍTEK LET TATO PLANETA, NIKDY NEBYLY POSTIŽENI AMERICKÝMI ČI JAKÝMIKOLIV JINÝMI SVĚTOVÝMI BYZNISOVÝMI ZÁJMY.
  • Svatopluk Beran  | 02.12.2023 10:03  | Reagovat
    UPŘESŇUJÍCÍ DODATEK K AMERICKÉ DOKTRÍNĚ PRESIDENTA WILSOONA Americké hospodářské zájmy se nemohou isolovat jen na americkou pevninu, neboť jejich polem působnosti se stává celý svět. JSOU LI TYTO ZÁJMY PŘÍLIŠ NEBEZPEČNĚ OHROŽENY, SPOJENÉ STÁTY, NEMAJÍ LI RADIKÁLNĚ MĚNIT LINII, PO KTERÉ KRÁČEJÍ, JSOU PŘIPRAVENY HÁJIT JI I VOJENSKY. JÁ SE VŽDY BUDU MAXIMÁLNĚ SNAŽIT O TO, ABY TITO NAŠI POTOMCI, PRO KTERÉ SE BUDE AŽ MI TU NEBUDEM, TOČIT NA JEJICH PÁR DESÍTEK LET TATO PLANETA, NEBYLY NIKDY POSTIŽENI TĚMITO AMERICKÝMI ČI JAKÝMIKOLIV JINÝMI SVĚTOVÝMI BYZNISOVÝMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VÁLEČNÝMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZÁJMY.
  • Jan P  | 02.12.2023 15:18  | Reagovat
    Udělejme Ameriku (i zbytek světa) znovu skvělým. Jediným řešením je svět, kde lidé demokraticky kontrolují bohatství, které vytváříme s naší prací. Hezkou sobotu a dobrý víkend všem!! https://twitter.com/anarchistart_/status/1674679800953176067?fbclid=IwAR2gJ4jw32vFkOq8QVBv-YtwrX3YphcGDk78Ck5Oi-DqIKXwWV6feMQ9Yxc
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2023 17:03  | Reagovat
    Dík Svatopluku Beranovi za vložený klip, nádherného tance vloženého do skalního amfiteátru je nutno ocenit nejenom krásu Beranovy dcery, ale i eleganci, nejenom těch vystupujících, ale i toho přírodního amfiteátru. Vodní hladina, podlaha, na které se nonverbálně silný příběh odehrává, málokdo umí ocenit, jako z g. Když jsem jako vedoucí žactva v sokolovně, tehdy, ve Spartaku MEZ Židenice… abych udržel kázeň tak, jsem vyhrožoval, pokud budou zlobit nebudou kolovadla. Kolovadla byla také ve škole, kde jsem začínal v únoru 1958 s žactvem plaveckého oddílu. Masarykově škole v Jihlavě. ---------------------------- Převzato: Sokolovna Jihlava Autorem je profesor Fuchs. Pozoruhodné je, jak Sokolové věděli na koho se obrátit. Pozoruhodné je, jak Fuchs věděl, kdo má udělat fotografie. Pozoruhodné je, jak Tugenhat věděl kdo má udělat fotografie jeho vily v Brně, která se jejich prostřednictvím zařadila do světového kulturního dědictví. Rudolf Sandalo 1899–1980, fotografie jsou v díle "vize modernosti visions of modernity" /foto použito se svolením autora publikace Mgr. J. Chatrného/ ---------------------------------------------------------- vize modernosti Zdeněk Gryc | Pondělí, 20. 1. 2020 v 17:04 Dům umění města Brna a Muzeum města Brna si Vás a Vaše přátele dovolují pozvat na prezentaci knihy vize modernosti visions of modernity Rudolf Sandalo 1899–1980 ve čtvrtek 23. ledna 2020 v 18 hodin do Domu umění města Brna Malinovského náměstí 2. Na stránce 443 této „mega“ publikace je dobová fotografie Sokolovny v Jihlavě, od Bohuslava Fuchse, realizace 1934-35 Na stránce 444 a 445 jsou fotografie dobových interiérů tělocvičny s kolovadly. Ví už dneska někdo něco o kolovadlech a jaká na nich byla „zábava“?
  • Svatopluk Beran  | 02.12.2023 18:12  | Reagovat
    DĚKUJI ZDENKU GRYCOVI ZA OCENĚNÍ A CELKOVÉ VYJÁDŘNÍ!
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2023 18:28  | Reagovat
    obohatilo mne
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2023 20:02  | Reagovat
    Vraťme zemi její budoucnost! Ekaterina Duntsova, právnička a novinářka, kandidátka na prezidenta Ruska O mně Dobrý den! Jmenuji se Jekatěrina Duntsová, je mi 40 let. Pracuji jako novinářka a vychovávám tři děti. Bydlím ve městě Ržev v Tverské oblasti. Koordinuji pátrání v místním dobrovolnickém pátracím a záchranném týmu, který se zabývá pátráním po pohřešovaných dětech a dospělých. V minulosti byla poslankyní Městské dumy Ržev. Narodil jsem se v Krasnojarsku a získal jsem dvě vysokoškolská vzdělání: práva a televizní žurnalistiku. Proč kandiduji na prezidenta? Přinejmenším posledních deset let se země ubírá špatným směrem: nesměřuje k rozvoji, ale k sebezničení. S každým dalším dnem se život obyčejných Rusů stává obtížnějším. Občané nemohou svobodně vyjadřovat svůj názor, pokud se neshoduje s postojem úřadů; Počet politických vězňů roste, statisíce lidí byly vytlačeny ze země. Ve skutečnosti byla zničena místní samospráva a v obrovském státě o všem rozhoduje jeden člověk. "Vojenské operace" na území sousedních států vedou k nevyhnutelné izolaci a degradaci. Írán, Severní Korea a Eritrea zůstávají posledními spojenci, ale i oni se k nim mohou brzy otočit zády. Co pro to musíme udělat? Země potřebuje co nejdříve změny: zastavení nepřátelských akcí, demokratické reformy, propuštění politických vězňů. Musíme zrušit všechny nehumánní zákony a obnovit vztahy s okolním světem. Změňte rozpočtové priority: utrácejte peníze na zlepšení života občanů, ne na nové tanky. Znovu získat svobody, které jim byly odebrány. Musíme učinit zemi přitažlivou a pohodlnou pro život!
  • Zdeněk Gryc  | 02.12.2023 20:18  | Reagovat
    TENTO KLIP SEM UMIŤUJI Z ÚCTY K JOSEFU PROUZOVI ZA JEHO ŽIVOTNÍ POSLÁNÍ TANEČNÍHO CHOREGRAFA A CO DOKÁZAL PRO MOJI DCERU VYMYSLET ------------------ Sestry, dvojčata Jiřina a Hana Machatovy se narodily 31. července 1938 v Brně. Obě byly nejen nadané tanečnice baletního souboru brněnského divadla, ale také velmi úspěšné reprezentantky Československa v moderní gymnastice. Své pohybové nadání začaly rozvíjet již v dětství v Sokolu / zg tam neměl holky, ale kluky 52 - 58/ a v roce 1957 absolvovaly Taneční konzervatoř v Brně. Nejslavnější české gymnastky se stejnou tváří - sestry Machatovy ... brnenska.drbna.cz/zpravy/kultura/14168-nejslavnejsi-ceske-gymnastky-se-stejn Jiřina je, či byla sousedkou Evy Rozehnalové na Jablońové ulici Eva nedávno umřela Bejvávalo…
  • Svatopluk Beran  | 03.12.2023 08:05  | Reagovat
    OPĚT JEN PRO INFORMACI. JOSEF PROUZA BYL MI JINÉ SVÉ CHOREOGRAFIE TAKÉ CHOREOGRAFEM ČESKÝCH IKONICKÝCH FILMŮ - ŠAKALÍ LÉTA ČI PELÍŠKY. https://www.kinobox.cz/osobnosti/63870-josef-prouza
  • Svatopluk Beran  | 03.12.2023 08:29  | Reagovat
    ZMĚNY VE FINANCOVÁNÍ ARMÁD A POMCÍ TĚCHTO ARMÁD KONTROLOLY SVĚTA, PRO SVÉ VÝMEČNÉ POSTAVENÍ, JSOU POTŘEB PŘEDEVŠÍM V USA, POKUD NEBUDOU SPOJENÉ STÁTY OHROŽOVAT A VYSÁVAT VE SVŮJ HOSPODÁŘDKÝ PROSPĚCH CELÝ SVĚT, BUDE KLID. OBYČEJNÝ DŮCHODCE SVATOPLUK BERAN Vraťme zemi její budoucnost! Irák, Afganistán, Libye, Sýrie, zneužitá Ukrajina zůstávají posledními znásilňovanými zeměmi světa Spojenými Státy Americkými a NATem z důvodu jejich energetických či přepravních zdrojů potřebných k rozvoji Transatlantického valu. Změňte rozpočtové priority: utrácejte peníze na zlepšení života občanů, ne na nové a nové americké tanky či letadla a zisk z jejich výroby a prodeje i vraždění cizích národů. USA UTRÁCÍ ZA ZBRANĚ 2X VÍC NEŽ ČÍNA, RUSKO A INDIE DOHROMADY. https://www.narodni-noviny.cz/zbrojeni-usa-utraci-za-zbrane-dvakrat-vice-nez-cina-rusko-a-indie-dohromady/
  • Jan P  | 03.12.2023 08:31  | Reagovat
    "Nebyli jsme vychováni k přemýšlení. To, čemu říkají veřejné mínění, je ve skutečnosti mediální názor vytvořený mocnými." (Jose Luis Sampedro)
  • Zdeněk Gryc  | 03.12.2023 10:24  | Reagovat
    Změňte rozpočtové priority: utrácejte peníze na zlepšení života občanů, ne na nové a nové ruské tanky, či letadla a zisk z jejich výroby a prodeje na vraždění v Ukrajině. ---------------------------------------------------------------------------- Putinovy děti, vnukové, milenky a exmanželka, lezou na prohnilý západ --------- Putinova exmanželka se bojí sankcí. Zbavuje se luxusního majetku za miliony korun Ondřej Trčálek 17. února 2023 Exmanželka ruského prezidenta Ljudmila si pořídila se svým novým chotěm dva luxusní byty ve Španělsku. Nyní se jich chtějí zbavit. Šéf Kremlu se s Ljudmilou rozvedl v roce 2014 po 31 letech manželství, ze kterého vzešly dvě dcery, připomíná web Blesk. Putinova první žena ale sama nezůstala. Jen o rok později si vzala o více než dvacet let mladšího Artura Očeretného. Tím se stala i spolumajitelkou dvou bytů v komplexu Lomas del Rey ve španělském letovisku Marbella, které si už v letech 2011 a 2014 její nový muž pořídil. Nejde o obyčejné nemovitosti. Byty za miliony eur Jeden z bytů má podlahovou plochu 229 metrů čtverečních s nákupní hodnotou 800 tisíc eur (19 milionů korun) a druhý dokonce 405 metrů čtverečních s nákupní hodnotou 1,1 milionu eur (26 milionu korun), upozorňuje web International Business Times. Postupem času navíc jejich cena vzrostla. Evidentně si ale ruský pár už nehodlá luxusu na jihu Evropy užívat. Byty jsou podle zjištění serveru El Mundo na prodej. Důvodem mohou být obavy ze sankcí, které na ně může Evropská unie po vzoru Velké Británie uvalit. i Majetek Putina: Jde o luxusní usedlosti, bankovní účty, sportovní resort, vinice, soukromou letku či jachty v účetní hodnotě až 4,5 miliardy dolarů (přibližně tedy 105 727 500 000 korun). Tím by ztratili možnost se svým lukrativním majetkem disponovat, připomíná Blesk. Dá se přitom předpokládat, že nemovitosti koupí další ruský občan. Podle realitního experta Javiera de Luise ve městě Marbella oficiálně žije zhruba tři tisíce Rusů a neoficiálně mnohem více. „Mnozí Rusové dávají peníze do nemovitostí jako investici,“ cituje jeho vyjádření Blesk. Podle experta na nemovitosti tímto způsobem Rusové často perou špinavé peníze. Očeretný si měl údajně na luxusní byty vzít ve Španělsku hypotéky. Putinův majetek může být obrovský Důvodem přitom nemusely být jen sympatie k jižní Evropě. Web Blesk připomíná, že ve Španělsku bylo dříve možné získat „zlaté vízum“. V případě investice půl milionu eur mohli cizinci získat možnost cestovat bez problémů po celém schengenském prostoru. Bývalá Putinova exmanželka ale není spolumajitelkou jen nemovitostí ve Španělsku. Manželé Očeretní vlastní také byty ve švýcarském Davosu a francouzském Biarritzu. To Putin je podle oficiálních údajů mnohem méně majetný. Oficiálně vlastní šéf Kremlu jen byt o velikosti 74 metrů čtverečních v Moskvě. Kromě toho má mít také tři auta, přívěs a plat 140 tisíc dolarů ročně (přes tři miliony korun), píše web Forbes. Realita je zřejmě zcela jiná. Spekuluje se, že ruský prezident patří mezi nejbohatší lidi planety. Ruský politický analytik Stanislav Belkovský v roce 2012 odhadl, že majetek Putina dosahuje 70 miliard dolarů. Vycházel z toho, že vlastní například i podíly v ropných a plynárenských společnostech Gazprom a Surgutněftěgaz, píše Forbes. ---------------------------------------------------------- "Jsem nejbohatší člověk nejen v Evropě, ale i na světě: sbírám emoce," řekl Putin. "Jsem bohatý na to, že mi lid Ruska dvakrát svěřil vedení tak velké země, jako je Rusko - myslím, že to je moje největší bohatství."
  • Svatopluk Beran  | 03.12.2023 12:57  | Reagovat
    USA UTRÁCÍ ZA ZBRANĚ 2X VÍC NEŽ ČÍNA, RUSKO A INDIE DOHROMADY DÍKY TOMU VRAŽDÍ A DESTABILIZUJE RŮZNÝMI ZPŮSOBY SVÝCH VEDENÍ VÁLEK, CELÝ SVĚT. JEŠTĚ JEDNOU CELÝ SVĚT. https://www.narodni-noviny.cz/zbrojeni-usa-utraci-za-zbrane-dvakrat-vice-nez-cina-rusko-a-indie-dohromady/ USA UTRÁCÍ ZA TANKY ZBRANĚ 10X VÍC NEŽ RUSKO. AŽ TO BUDE TŘEBA NAOPAK, ( TO JÁ ALE NECHCI STEJNĚ JAK DNEŠNÍ STAV), ŽE RUSKO BUDE DÁVAT NA ZBRANĚ 10X VÍC NEŽ USA, ABY USA NEMOHLO DRANCOVAT A VRAŽDIT V OSTATNÍCH ZEMÍCH SVĚTA PRO SUROVINY A PRACOVNÍ I SPOTŘEBITELSKÉ KAPACITY,. PAK URČITĚ BUDE MÍT REAKCE ZDEŠÍHO PŘISPĚVATELE, SVOU LOGIKU A VÁHU.

Přidat Komentář Vrátit se nahoru